Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Kras


De wereld is Kras

Kras kijkt terug op een lange historie; het bedrijf stevent af op het 100-jarig bestaan. In 1922 begon Johan Kras in Ammerzoden met de paardentram tussen dit kleine dorp en ‘s Hertogenbosch. Tegenwoordig verzorgt Kras de vakantie voor ruim 300.000 deelnemers. De eerste brochure bevatte drie busreizen en wel naar Limburg, de Ardennen en Luxemburg. Nu staan er ruim 100 verschillende landen op het programma, oftewel: ‘De wereld is Kras’.

Sinds 1 oktober 2018 is Kras een officieel merk van TUI en sinds 1 juni 2020 is Kras verhuisd naar het hoofdkantoor van TUI in Rijswijk. Vanwege de internationale inkoopkracht en de decennialange ervaring kan Kras als geen ander inspelen op de vakantiebehoeften van de Nederlandse reiziger. Immers, de wensen en eisen van de hedendaagse reizigers zijn niet meer die van een aantal jaren geleden. Grenzen worden nog steeds verlegd en bestemmingen over heel de wereld worden bereisbaar.

Kras biedt een breed scala van reizen aan. Rondreizen, busreizen, reizen speciaal voor singles, cruises op rivieren en wereldzeeën, fiets- en wandelvakanties, stedentrips, fly-drives, zonvakanties en autovakanties (vaak met een thema als culinair, wellness, theater en actief).

50 Plus is altijd de kerndoelgroep van Kras geweest. Daar wordt het aanbod dan ook op afgestemd. De missie van de organisatie luidt ‘we willen de mensen zorgeloos en goed geregeld de wereld laten ontdekken’. Dat is ook de reden dat Kras zoveel mogelijk toegevoegde waarde in haar reizen stopt. Met andere woorden; we willen de mensen de handvatten geven om voor Kras te kiezen.

Een paar voorbeelden? Altijd Nederlandse reisleiding op de rondreizen, waar ook ter wereld. Bij de cruises zijn de vluchten én transfers naar de schepen geregeld. Fiets- en wandelroutes op de actieve reizen zijn uitgebreid gecontroleerd en worden voortdurend actueel gehouden. Op onze zonbestemmingen bieden wij juist de wat kleinere en sfeervolle hotels aan.

Veel van onze reisleiders hebben zelf de opleiding bij het IVOR gevolgd. Om hen te blijven inspireren zijn wij een samenwerking met het IVOR aangegaan om onze ervaren én minder ervaren reisleiders een korte intensieve training te geven, welke speciaal op de Kras reizen is afgestemd. De reacties uit het team zijn lovend, zelfs de meest ervaren reisleiders hebben de training als zeer positief en vooral ook leerzaam ervaren. Reden te meer om te kiezen voor een IVOR opleiding!

Tot ziens bij Kras!

Hartelijke groet,

Ingrid, Tinque, Marijn en Dian

Team Tourleading

 

‹ Terug