Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Inhoud

In de opleiding “Reisbegeleiding inkomend toerisme” staan de werkzaamheden van de gids zoals dagtrips & excursies, als de werkzaamheden van de reisleider zoals meerdaagse reizen centraal. De opleiding is zo ingericht dat de inhoud van verschillende beroepen allemaal aanbod komen aangezien deze ook een aantal gezamenlijke raakvlakken hebben. Hierbij is wel rekening gehouden met dat elke functie zijn eigen specifieke eisen heeft. 

In deze reisleider opleiding komen de volgende vakgebieden naar boven: 
-Meertalige presentatietechnieken, microfoontechniek, verbale- en non-verbale communicatie
-Interculturele communicatie
-Situationeel leiderschap, groepsprocessen
-Slecht nieuws gesprek, probleemoplossend gesprek, conflictbeheersing
-Commerciële aspecten
-Relevante procedures: hotel, luchthaven, incheck, transfer
-Voorbereiding op de reis, samenstellen van een draaiboek
-Organisatorische aspecten, management
-Zakelijke contacten
-Duurzaam toerisme
-Sollicitatietechnieken, rechtspositie en verzekeringen

Naast fysieke trainingsdagen op locatie krijgen de cursisten ook huiswerk mee, na iedere lesdag ben je gemiddeld 10 tot 13 uur bezig met huiswerk, afhankelijk van je eigen achtergrond.  

De opleiding inkomend toerisme is een praktijkgericht opleiding en verloopt via een standaard traject van het IVOR. Meer lezen over ons traject kan hier. Het bestaan uit 7 theoriedagen en 2 praktijkdagen. De huidige opleidingsdata zijn te vinden op deze pagina. 

Naast onze opleiding inkomend toerisme, is er ook een opleiding voor uitgaand toerisme beschikbaar. Ben jij benieuwd welke opleiding het beste bij jou past? Doe dan de test op onze website. 

Als enig opleidingsinstituut geven wij onze geslaagde cursisten een schriftelijke garantie; lukt het je niet om na het behalen van het IVOR-diploma aan de slag te komen, dan restitueren wij € 715,-  van het cursusgeld!  

Voor het starten met een van onze opleidingen, zoals de opleiding inkomend toerisme bij het IVOR, kun je jezelf aanmelden via onze aanmeldpagina. Hier tref je ook de voorwaarden waar je aan dient te voldoen. 

Benieuwd naar alle ontwikkelingen en opleidingen van Het IVOR volgen ons dan opFacebook en Linkedin. Zo mis je geen nieuws of tips van het IVOR.