Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Inhoud

Benieuwd naar de inhoud opleiding uitgaand toerisme? Tijdens de opleiding komen zowel het werk van de host(ess) als dat van de reisleid(st)er aan bod. De inhoud van deze verschillende beroepen vertoont namelijk een aantal gemeenschappelijke raakvlakken; daarnaast stelt elk van de twee functies wél zijn eigen specifieke eisen. Hieronder zie je een impressie van de relevante vakgebieden.

De opleiding omvat de volgende vakgebieden:
-Reismarkt en werkmogelijkheden
-Voorbereiding op de specifieke bestemming, bijvoorbeeld samenstellen van een draaiboek
-Presentatietechniek, microfoontechniek, verbale- en non-verbale communicatie,
-Conflictbeheersing, situationeel leiderschap, groepsprocessen
-Klachtenafhandeling, slecht nieuws gesprek, probleemoplossend gesprek
-Commerciële aspecten, opzet en verkoop van excursies
-Relevante procedures: hotel, luchthaven, incheck, bagage-, douane- afhandeling, transfer
-Organisatorische aspecten, management
-Consumentenadministratie, klachtenformulieren
-Zakelijke contacten, hoteliers, lokale agent,
-Sollicitatietechnieken
-Rechtspositie en verzekeringen
-Duurzaam toerisme

Huiswerkindicatie: na iedere lesdag ben je gemiddeld 7 tot 12 uur bezig met het huiswerk, afhankelijk van je achtergrond.

Onze opleidingen uitgaand toerisme zijn praktijkgericht en verlopen via een standaard traject van het IVOR. Meer lezen over ons traject kan hier. Ze bestaan uit 7 theoriedagen en 2 praktijkdagen. De huidige opleidingsdata zijn te vinden op deze pagina.

Naast onze opleiding uitgaand toerisme, is er ook een opleiding voor inkomend toerisme beschikbaar. Ben jij benieuwd welke opleiding het beste bij jou past? Doe dan de test op onze website.

Als enig opleidingsinstituut geven wij onze cursisten een schriftelijke garantie; lukt het je niet om na het behalen van het IVOR-diploma aan de slag te komen, dan restitueren wij € 715,-  van het cursusgeld! Meer zekerheid kun je toch niet verlangen?

Als je wilt starten met de opleiding uitgaand toerisme bij het IVOR, kun je jezelf aanmelden via onze aanmeldpagina. Hier tref je ook de voorwaarden waar je aan dient te voldoen.

Wil je op de hoogte blijven van alle opleidingen van het IVOR? Volg ons dan op Facebook en Linkedin.