Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Praktijkopleiding inkomend toerisme

Het toerisme in Nederland groeit gestaag, en er is een steeds grotere vraag naar gekwalificeerde gidsen en reisleiders. De opleiding ‘reisleider/gids inkomend toerisme’ van het IVOR is een uitstekende opleiding om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van voornamelijk buitenlandse gasten in Nederland.
Tijdens deze unieke opleiding is er aandacht voor verschillende werkzaamheden. Als gids ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van dagtrips of excursies, met vooral buitenlandse gasten in Nederland. Denk aan rondvaarten, museabezoek of folkloristische bestemmingen. Anderzijds zijn er de werkzaamheden als reisleider, waarbij je een rondreis met buitenlandse gasten die Nederland, België, of zelfs Europa bezoeken, begeleidt.

Bij de inhoud van de opleidingen staat de praktijk centraal. Er wordt uitsluitend gewerkt in kleine groepen (maximaal 15. In verband met Covid-19 is de groepsgrootte aangepast) onder begeleiding van docenten met een uitgebreide professionele ervaring en de lessen worden op HBO-niveau gegeven. De docenten zijn onderwijsbevoegd, zijn ANVR gecertificeerd reisleider én hebben een brede praktijkervaring.

De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijksituaties.
De inhoud van onze opleidingen is samengesteld in nauw overleg met de gerenommeerde touroperators. Dat geeft IVOR-cursisten een voorsprong.
We gaan ervan uit dat je algemene ontwikkeling het gewenste niveau heeft. Algemene vakken zoals geschiedenis en toeristische geografie komen dus niet aan bod. Tijdens de lessen zal er intensief meertalig geoefend worden met de opdrachten en presentaties.