Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Praktijkopleiding uitgaand toerisme

Bij ‘reisbegeleider uitgaand toerisme’ ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een reis, met (doorgaans) Nederlandse gasten, in het buitenland. Met deze opleiding toerisme: “Reisbegeleider uitgaand toerisme” word je van A tot Z volledig meegenomen in alle activiteiten die van pas kunnen komen bij het uitvoeren van een reis activiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een culturele (bus)reis óf een meer avontuurlijke reis in bijvoorbeeld Midden of Zuid-Amerika. Ook als standplaats host op een Europese zonnige bestemming zijn er ruim voldoende mogelijkheden. Je bent dus vaker en langer van huis, en ziet meer van de wereld.

Bij de inhoud van de opleiding toerisme staat de praktijk centraal. Er wordt uitsluitend gewerkt in kleine groepen (maximaal 15. In verband met Covid-19 is de groepsgrootte aangepast) onder begeleiding van docenten met een uitgebreide professionele ervaring, en de lessen worden op HBO-niveau gegeven. IVOR docenten zijn onderwijs bevoegd, zijn ANVR gecertificeerd reisleider én hebben een brede praktijkervaring.

Deze training biedt niet alleen de noodzakelijke theoretische kennis, maar legt ook een sterke nadruk op het ontwikkelen van praktische vaardigheden zoals duidelijke communicatie en enthousiasmeren. Studenten leren hoe ze een groep efficiënt kunnen managen en volledig op hun gemak kunnen laten voelen. Het curriculum is ontworpen om de deelnemers voor te bereiden op de dynamische en soms uitdagende omgeving van het toerisme. Deze opleiding is ideaal voor hen die een passie hebben voor reizen en de ambitie hebben om van hun passie hun beroep te maken.

De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijksituaties. De inhoud van onze opleidingen is samengesteld in nauw overleg met de gerenommeerde touroperators. Dat geeft IVOR-cursisten een voorsprong. Algemene vakken zoals geschiedenis, toeristische geografie en talen komen dus niet aan bod. We gaan ervan uit dat je algemene ontwikkeling het gewenste niveau heeft.

De opleidingsdata van Uitgaand Toerisme kun je hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van al onze opleidingen? Volg ons dan op Facebook en Linkedin.