Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Wouter Schmidt


Vrijwel direct na het behalen van mijn IVOR-diploma kon ik na het sturen van een – met hulp van Ingrid opgestelde – sollicitatiebrief en een succesvol sollicitatiegesprek aan de slag als reisleider bij De Jong Intra en Hannick Reizen.

Sinds mijn debuut in de Reiswereld zijn inmiddels 4 jaar verstreken en heb ik ruim 50 reizen mogen leiden voor verschillende touroperators, zoals de twee eerder genoemde , Friendship Cruises en Academische Reizen.

Bij alle reizen blijkt mij steeds weer hoe mij de IVOR-opleiding van pas komt.

Er wordt in de zeer praktijkgerichte opleiding terecht veel aandacht aan “onverwachte situaties” besteed in de vorm van rollenspelen.

Ik heb inmiddels geleerd dat “dat gebeurt tóch niet” wél gebeurd tijdens de reizen en ben de IVOR heel dankbaar voor het feit dat ik daarop ben voorbereid en toegerust!

Ik beleef aan het leiden van reizen enorm veel plezier en voldoening, niet in de laatste plaats door de leuke, interessante en persoonlijke contacten met de reizigers.

Daarnaast zijn de meeste van de door mij opgezette en geleide reizen in de praktijk dermate succesvol gebleken dat ik zelf een reisorganisatie heb opgestart.
In feite zet ik hiermee voort en breid datgene uit wat ik gedurende de afgelopen jaren heb gedaan: het opzetten, organiseren en leiden van muziek- en cultuurreizen vanuit mijn persoonlijke kennis en opgedane podiumervaring.

Tijdens het bepaald niet gemakkelijke oprichtingsproces van Wouter & Friends, waarbij ik ook het SGR-lidmaatschap heb verkregen, waren Emile en Ingrid mij van onmisbare steun en stonden mij steeds met wijze raad en daad terzijde.

En nog steeds hebben wij contact!

Wouter Schmidt‹ Terug