Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Wendela de Koning


Na het behalen van mijn IVOR-diploma ben ik gaan zoeken naar een reisorganisatie die actieve reizen aanbiedt. Zo kwam ik vrij snel terecht bij Fitál Vakanties in Alblasserdam. Hier kan ik mijn grote passie fietsen combineren met het begeleiden van reizen én mijn reguliere werkzaamheden. De doelgroep 45+ vind ik heel erg fijn om mee te mogen werken. Het zijn lieve en dankbare mensen. Ik heb erg veel bewondering voor de 80+ers die ik regelmatig tref tijdens mijn reizen. Het is heel bijzonder om mee te maken en ik zou er graag voor tekenen om dit tegen die tijd zelf ook nog te kunnen doen.

Inmiddels ben ik 10 seizoenen en bijna 30 reizen verder en ik vind het nog steeds helemaal geweldig om te mogen doen. Alles wat ik tijdens de IVOR-opleiding geleerd heb, komt van pas tijdens mijn reizen. Het is altijd weer spannend hoe het allemaal gaat lopen, elke reis leer ik nog bij en het is verslavend leuk!

Tijdens deze reizen zijn er diverse dingen voorgevallen waarbij het erg handig was om terug te kunnen vallen op de kennis die ik tijdens de IVOR-opleiding heb opgedaan. Stress is mij dan vreemd want ik weet precies wat ik moet doen.

Ik geef altijd alles tijdens een reis en dat kost me heel erg veel energie maar die krijg ik in een veelvoud terug van de gasten. Alle reizen zijn leuk maar sommige zijn bijzonder. En de meest bijzondere tot nu toe was toch wel mijn 25e reis in mijn 10e seizoen voor Fitál. Een recensie van een gast kon niet treffender zijn: “We hadden een perfect team. Wendela als fietsbegeleidster en haar collega als chauffeur. Ze hebben er voor en met ons een feest van gemaakt. Hoewel er veel regen viel en de zon het vaak af liet weten, hebben we een fantastische vakantie gehad”.

Inmiddels ben ik ook al een paar keer als ex-cursist aanwezig geweest tijdens een praktijkdag van IVOR en dat is ook erg leuk om te mogen doen. Ik vind het leuk om over mijn ervaringen te vertellen en mijn kennis te delen. Ik wens de nieuwe IVOR cursisten net zo’n leuke toekomst toe in de reiswereld als ik heb.

Groetjes

Wendela de Koning‹ Terug