Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Thérèse


Al jarenlang liep ik met het idee rond om, ter afwisseling van mijn werk in de ICT, enkele reizen per jaar te gaan begeleiden. Maar ja, je weet hoe dat gaat; je tijd wordt toch meestal opgeslokt door carrière, gezin en andere leuke bezigheden.

Een vriendin van me startte met de opleiding bij het IVOR en dit was voor mij een eye-opener; ik had er nooit over nagedacht dat je ook een opleiding voor reisbegeleider kon volgen. Gaandeweg begon me dit ook een goed idee te lijken omdat het een mooie manier is om de reis-wereld binnen te komen. Ik zag ook dat het IVOR regelmatig vacatures deelde waarin gevraagd werd om een afgeronde IVOR opleiding.

Na een intake gesprek begon ik samen met 9 enthousiaste anderen aan de cursus: zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden. Het bleek ontzettend leuk om te horen wat ieders motivatie en achtergrond was. Ik heb genoten van het samen oefenen van de praktijkgerichte situaties zoals het houden van een welkomstbijeenkomst en het transfer praatje in de bus (waar je ook echt gaat zitten alsof je in een bus zit!) en het toepassen van verschillende leiderschapstijlen.
Halverwege de opleiding heb ik mijn groep helaas verlaten om een leuke reden: een van de vacatures die het IVOR deelde zorgde ervoor dat ik werd aangenomen en direct als reisbegeleider aan de slag kon. Ik ging voor een maand naar Griekenland en kon gelijk alle IVOR tips direct toepassen!

Het tweede deel van mijn opleiding kon ik gelukkig met een volgende groep volgen, heel fijn dat het IVOR hierin met mij mee dacht en dit wilde faciliteren. Gedurende de opleiding krijg je regelmatig tips of vrijgekomen vacatures van het IVOR doorgespeeld. Steeds meer reisorganisaties weten het IVOR te vinden als ze met spoed een reisleider nodig hebben. Als je nog niet helemaal zeker van je zaak bent, kun je het IVOR ook om hulp vragen bij bijvoorbeeld het beoordelen van je CV en sollicitatiebrief. Al met al is de opleiding zeker nuttig geweest bij het vinden van werk in de reiswereld, en heb ik ook nog eens een leuke en leerzame tijd gehad.

Thérèse‹ Terug