Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Tamara


Zomer 2019, heb ik mij aangemeld voor de opleiding tot uitgaand reisbegeleidster bij IVOR. Het kriebelde al een tijdje om iets met reizen te kunnen doen. Na de enthousiaste verhalen van mijn collega over deze opleiding, heb ik besloten de stap te zetten. En wat een goede beslissing is dat geweest!

In augustus had ik mijn intakegesprek met Emile. Na mijn intake ging ik vol energie naar huis in afwachting van bericht. Ik kreeg al snel te horen dat ik was toegelaten tot de opleiding. In oktober zou ik starten, in Zwolle. Ik had er heel veel zin in. En nu, achteraf, kan ik zeggen, ik had er elke keer zin in om naar school te gaan!
De docenten die de lessen verzorgen zijn vakkundig zeer sterk. Vol enthousiasme behandelen zij de lesstof en verwerken hun eigen ervaringen hierin. Het zijn bevlogen docenten die vanuit hun passie hun kennis met jou delen. Dit maakt dat de lessen erg leerzaam, maar vooral ook erg leuk zijn. De lesdagen vlogen om.

Wat de lessen ook zo leuk maakte, was dat de opdrachten die je thuis had voorbereid, behandeld werden in de klas. De opdrachten oefenden we in de praktijk en bij de praktijk horen gasten. Dus, de docent nam dan de rol van een gast op zich en wij cursisten deden dit ook. Soms zaten we in een denkbeeldige bus ons welkomstpraatje te presenteren, soms gingen we op excursie. Dit was ontzettend leerzaam, maar af en toe ook hilarisch.

Wij waren met een groep van 7 cursisten, allen met dezelfde droom. Omdat je steeds op en met elkaar oefent, elkaar van feedback voorziet, word je in korte tijd een hechte groep.
Tijdens de twee praktijkdagen die je met de groep voorbereidt, maak je kennis met alle facetten die je tegenkomt in het vak. Ditmaal kwamen er wel gasten met ons mee op excursie en ben je zelf dus echt de reisleidster. Dit zijn twee leerzame en gezellige dagen geweest.

Op 15 Januari heb ik met succes mijn examen afgelegd. Ik mag mij ANVR gecertificeerd reisleidster noemen! Met mijn diploma op zak ben ik gaan schrijven en binnen een maand had ik  al een baan te pakken voor komende zomer! IVOR deelt heel veel vacatures met de cursisten, ook al tijdens de opleiding. Je krijgt tips voor het schrijven van je CV en sollicitatiebrief, en als je het wilt kun je beiden ook laten nakijken.

Ik ben ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen om bij IVOR deze opleiding te doen. Ik voel mij goed voorbereid voor het vak, heb heel veel geleerd, ik heb leuke contacten overgehouden aan de opleiding en heb ook al heel snel een baan!

Tamara‹ Terug