Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Sylvia Heijker


METEEN IN HET DIEPE!

In december 2017 heb ik de opleiding tot reisbegeleider bij het IVOR afgerond. Een intensieve en heel praktijkgerichte opleiding, waarin handvatten voor enthousiaste en oplossingsgerichte reisbegeleiding werden gegeven.
Ik wilde graag internationale groepsreizen gaan begeleiden. Zo kwam ik in gesprek met Djoser, en dat klikte meteen. Ik werd aangenomen en drie dagen later stond Djoser op mijn email, mobiel en huistelefoon… of ik terug wilde bellen. Ik was nieuwsgierig en heb meteen teruggebeld. Of ik de Amazonereis in Brazilië die drie dagen later zou vertrekken wilde begeleiden. Oeps, dat was schrikken. Ik heb weliswaar de IVOR- opleiding gedaan, daarin heel veel casussen geoefend en een busreis door Amsterdam en een rondwandeling door Utrecht als praktijkoefening georganiseerd. Maar dan met 19 mensen naar Brazilië, dat is toch even wat anders. Na overleg met mijn echtgenoot heb ik besloten …. ik ga ervoor. Ik sprong in het diepe! Ik heb mijn agenda schoongeveegd en drie dagen later zat ik in het vliegtuig. Met een groep van 19 personen, Nederlanders, Duitsers en Belgen en een draaiboek. Drie weken door het Amazonegebied van Brazilië, van Manaus naar Belém.
Een prachtige reis waar bij we veel hebben gezien en gevaren. Een reis in een gebied waar weinig buitenlandse toeristen komen. Het was echt pionieren. Doordat ik Portugees spreek, kon ik gelukkig makkelijk improviseren en zaken met de Brazilianen regelen.

Binnenkort ga ik al mijn derde groepsreis in 2018 voor Djoser begeleiden. Ik heb er weer zin in en kijk er naar uit.
Na een carrière bij overheid en bedrijfsleven, is dit wat ik nu wil. Nadat ik in mijn jeugd was uitgeloot voor het HBO Toerisme in Breda, ben ik nu uiteindelijk toch in de toeristische branche terechtgekomen.
Hoe het leven kan lopen………J

Sylvia Heijker

Noot van het IVOR: Sylvia is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug