Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Simone Spakman


Met mijn IVOR diploma “Reisbegeleiding Inkomend Toerisme / Gids” op zak én een baan als tourmanager, kijk ik met veel plezier terug op mijn IVOR opleiding.

Waarom ik de IVOR opleiding ben gaan doen? Ik heb veel gereisd en gewerkt in verschillende landen en met veel plezier andere mensen, talen en culturen leren kennen. Zoals ik altijd werd meegenomen door ervaren gidsen en gepassioneerde bewoners, wilde ik ook graag mijn passie delen voor de regio waar ik al geruime tijd woon en werk: Amsterdam en de Zaanstreek.
Geschiedenis en insider tips vertellen, de cultuur en natuur laten ontdekken en binnen- en buitenlandse bezoekers het lokale dagelijkse leven laten ervaren.

De IVOR opleiding voor inkomend toerisme heeft mij veel handvatten gegeven om als gids/tourmanager te starten.  Zo leuk om weer met gelijkgestemden al die nieuwe kennis op te doen, samen te werken, te leren en ook fouten te kunnen maken in de veilige ‘speelweide’ van IVOR.

Vooral de praktijkdagen en de voorbereidingen daarvoor zijn mij nog heel erg bijgebleven. Wat een feest om Utrecht, Amsterdam/De Vechtstreek en Den Bosch te ontdekken en vervolgens medecursisten, gasten en docenten rond te leiden door deze mooie steden.
Het heeft mijn ogen weer geopend. Wat een prachtig erfgoed bezitten wij in Nederland en hoe leuk het is om anderen daarvan deelgenoot te maken. Dus mijn enthousiasme en ook van mijn nieuwe collega’s was niet meer te stoppen. We hebben een nieuwe missie!

Ik had me net inschreven bij de Kamer van Koophandel als gids, tour- en eventmanager, toen een op mijn lijf geschreven vacature voorbij kwam: tourmanager bij Ducktrail. Al jaren kijk ik met veel plezier naar de kleurrijke stoet Lelijke Eendjes door de Zaanstreek.
Steeds weer geprikkeld, omdat ik zelf in een Eendje heb gereden in mijn studententijd. Dat deze baan op mijn pad komt, nu ik heb besloten om als tourmanager te gaan werken, is dus geen toeval. Mijn wens om ook met een Duckrally mee te rijden is dus werkelijkheid geworden.

Sinds 1 april ben ik gestart bij Ducktrail als tourmanager. Ik rijd wekelijks met Nederlandse én buitenlandse toeristen en medewerkers van bedrijven in Lelijke Eendjes door de Zaanstreek en het Groene Hart. Hoe leuk is dat om op deze manier een prachtige omgeving te leren kennen. Zelfs voor mij!

Na mijn IVOR-opleiding is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan en sta ik aan het begin van een nieuw avontuur. Laat de liefhebbers voor Amsterdam en de Zaanstreek maar komen. Ik zal ze met alle gastvrijheid, kennis en enthousiasme in de regio ontvangen en begeleiden!

Met avontuurlijke groet,

Simone Spakman

SIMONE Organiseert | excursies, tours & events

Noot van het IVOR: Simone is ANVR gecertificeerd Tourmanager

 

 

 

 ‹ Terug