Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Ruby Verboom


Na al heel lang de wens gekoesterd te hebben om in het toerisme te gaan werken heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en me aangemeld bij het IVOR. Na een intake gesprek met Emile, ben ik begonnen met de opleiding.

Meteen vanaf het eerste moment in de klas vond ik het zo ontzettend leuk, het was best pittig allemaal, wat we leerden en wat we af moesten leren, maar elke keer ging ik weer met zoveel plezier naar Utrecht. De praktijkopdrachten waren heerlijk om te doen en het huiswerk deed ik met ontzettend veel plezier. Ik kreeg er enorm veel energie van en voelde het zelfvertrouwen groeien. Wat een goede keuze had ik gemaakt! Na het examen, de positieve uitslag, startte het meest uitdagende stuk: werk vinden.

Ik maakte ik een plan voor mijn CV en melde me aan als vrijwillig reisbegeleider bij SET Reizen. Ondertussen werd ik ook aangenomen bij ANWB-Ledenreizen. En sta ik “op de lijst” van meerdere reis-organisaties, voor als er geschikt werk is.

In Maart 2015 maakte ik mijn eerste reis voor SET reizen, een 4-daagse reis in Nederland, in Juni een 8-daagse vliegreis voor ANWB-Ledenreizen naar Madeira en in Augustus een Rijncruise weer voor SET-reizen.

Op dit moment staan er nog minimaal een minicruise met bezoek aan Cambridge, een bus-dagtocht naar de Brocante markt in Lille, Frankrijk  op het programma (beide voor ANWB-Ledenreizen) en nog een Rijncruise (SET-Reizen).

Het is allemaal zo leuk! Ik kan het geleerde goed in de praktijk brengen, situaties zijn heel herkenbaar en soms lijkt het of Emile over mijn schouder meekijkt en ik hem hoor zeggen hoe ik het moet doen.

Ik kan iedereen van harte aanraden de IVOR opleiding te volgen, wanneer je in het toerisme wil werken.

Ik ben er heel gelukkig van geworden.

Ruby Verboom, 56 jaar

Noot van het IVOR: Ruby is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug