Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Ronald Kouters


Na ruim 20 jaar als zelfstandige gewerkt te hebben in de grafische industrie was ik daar in 2012 wel klaar mee. Hoog tijd om eens rigoureus het roer om te gooien en mijn passie te volgen. Nu is het raden van mijn passie waarschijnlijk niet echt moeilijk: Reizen! Ik ben helemaal verknocht aan de voormalige Sovjet-Unie en Oost-Europa. Vraag mij niet hoe ik er aankom, maar al op de lagere school zat ik altijd al in de Bosatlas te staren naar die enorme lap met grond met die onuitspreekbare namen. Zodra ik de kans kreeg ben ik er gaan rondreizen. Eerst Roemenië, daarna Bulgarije en steeds een stukje verder weg.

Maar hoe kun van je passie je beroep maken? Reisbegeleiden is een écht vak en ik wilde er zeker van zijn dat ik goed beslagen ten ijs zou komen. Ik ben toen gaan zoeken op internet naar een opleiding tot reisbegeleider. Het IVOR kwam met stip op 1 naar boven in de zoekresultaten. Na de website goed bestudeerd te hebben, heb ik besloten mij zelf aan te melden. En van die stap heb ik nooit een seconde spijt gehad! Ik heb de opleiding met zéér veel plezier gedaan en zéér veel geleerd, zowel over mijzelf als het “vak” reisbegeleiden.

Met de vermelding op zak dat ik de opleiding “reisbegeleiden” van het IVOR met goed gevolg heb doorlopen, ben ik gaan solliciteren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Djoser en heb ik daar helemaal mijn stekkie gevonden. Voor Djoser begeleid ik reizen op mijn favoriete bestemmingen, Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie.

Tijdens mijn eerste seizoen, heb ik best wel het een en ander meegemaakt. Het is en blijft nu eenmaal Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie. Niet alles gaat daar zoals gepland. Op deze momenten heb ik erg veel gehad aan mijn IVOR opleiding. Aan het begin van mijn tweede seizoen, kreeg ik nog een hele leuke mededeling: Ik ben verkozen tot beste nieuwkomer “Reisbegeleiding”  2013 bij Djoser! Aan wie zou ik dat nu te danken hebben….?

Ronald Kouters, 46 jaar‹ Terug