Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Philien Blok


In september 2014 startte ik met de IVOR opleiding. Ik werk als projectmanager in de sector Wonen, Welzijn en Zorg. Mensen, veelal ouderen, die zorg of ondersteuning nodig hebben, vertellen vaak over de reizen, die zij in hun leven maakten en de bestemmingen die ze graag hadden willen zien. ‘”Maar ja, dat kan nu natuurlijk niet meer”, is dan vaak de slotzin. “Hoezo kan dat niet meer”, is dan altijd mijn wedervraag. Vaak gaat het bij hen om;, niet meer alleen op stap durven gaan, niemand tot last willen zijn, niet in een grote groep met onbekenden willen reizen, etc. Het gevolg is dat ze thuis blijven. Omdat ik zelf van reizen hou gaat me dat aan het hart.

Ik dacht na over een combinatie van mijn werk- en reiservaring, zag een advertentie van IVOR en na 2 dagen lezen en denken én een telefoongesprek met Ingrid van IVOR, besloot ik de opleiding te gaan doen.

Ik leerde een hele nieuwe wereld kennen en genoot ervan. Naast alle praktijkopdrachten had ik er plezier in om reizen uit te werken en excursies en nieuwe reisconcepten te ontwikkelen. De opleiding bleek niet altijd makkelijk te combineren met mijn drukke baan. Maar mijn enthousiasme en leergierigheid maakte dat ik door ging. Met als gevolg dat ik in december examen deed en slaagde.
Begin januari stelde ik mijn CV bij en schreef mijn eerste sollicitatiebrief. In totaal schreef Ik zeven sollicitatiebrieven, bezocht vakantiebeurzen en sprak met veel reisleiders. Mijn vijfde sollicitatiebrief bleek raak. Ik werd uitgenodigd door Sawadee om te komen praten. Al snel daarna hoorde ik dat ik komende zomer aan de slag kan in Oost-Afrika. Ik heb meerdere malen door die regio gereisd en een korte tijd in Tanzania gewerkt. Deze zomer ga ik mijn eerste ervaring als reisleider opdoen en hoop daarna nog vele reizen te begeleiden. Tegelijkertijd blijft mijn droom bestaan om reizen op maat te ontwikkelen en te begeleiden voor mensen, voor wie het niet meer zo vanzelfsprekend is om te reizen. Ook hen gun ik nieuwe mooie reisherinneringen. In welke vorm, een eigen reisbureautje of in samenwerking met een grotere reisorganisatie, weet ik nog niet. Beide opties staan open. Maar nu ga ik eerst aan de slag in Afrika!

Met vriendelijke groet,

Philien Blok, 55 jaar

Noot van het IVOR: Philien is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug