Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Natascha Voorham


9 jaar was ik toen ik met mijn oma voor het eerst op Schiphol kwam. Voor het eerst vliegen! Toen wist ik het: als ik later groot ben, word ik stewardess. 10 jaar later wilde ik geen stewardess meer worden maar dat ik ging werken in de reisbranche, dat stond vast. Na een opleiding toerisme ben ik gaan werken op een reisbureau. Ik vond het geweldig om klanten te adviseren en mijn enthousiasme voor een bestemming over te brengen. Toen kwam internet en was werken op een reisbureau niet meer voor mij weggelegd.

30 jaar na mijn eerste vlucht met mijn oma kriebelt het nog steeds. Inmiddels heb ik een hele leuke baan als project assistent maar de drang om iets met die kriebels te doen, werd steeds sterker. Reisleiden combineren met mijn huidige baan…dat is het! Maar kan ik dat? Ben ik daar geschikt voor? Via Google kwam ik terecht bij het IVOR.

Na mijn intakegesprek was ik om. Ik had zin om te beginnen! Afgelopen september liep ik, een beetje onwennig, het lokaal in het Dominicanenklooster binnen voor mijn eerste les. Wat een geweldige groep en wat een intensieve 3 maanden hebben wij met elkaar beleefd. Het was pittig naast een fulltime baan, maar zo ontzettend leerzaam en leuk! De eerste les stond ik nog onwennig met de microfoon op mijn kin. Twee maanden later tijdens de stadstour in Amsterdam voelde het alsof ik dit al jaren deed. Sinds december mag ik mezelf ANVR gecertificeerd reisleider noemen.

Via het IVOR kantoor ontving ik de vacature voor reisleider bij Sawadee. Sawadee had het IVOR de primeur gegeven voor de vacature, waardoor we een voorsprong hadden op andere sollicitanten.
Het is voor mij lang geleden dat ik een sollicitatiebrief heb geschreven, maar deze kans wilde ik niet missen. Na een ontspannen groeps-sollicitatiegesprek heb ik vorige week gehoord dat ik ben aangenomen. Wat mijn eerste bestemming gaat worden komende zomer weet ik nog niet. Wat ik wel weet: zonder de lessen van het IVOR in mijn rugzak was ik nooit zo ver gekomen!

Natascha Voorham

Noot van het IVOR: Natascha is ANVR gecertificeerd reisleider

 ‹ Terug