Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Marianne Barth


“Beleven we tóch nog een avontuur?! “

Deze hoopvolle vraag horen mijn gezinsleden vaak uit mijn mond. Ik stel hem bij voorkeur wanneer zich ‘verrassingen’ aankondigen of manifesteren tijdens een uitje of een reis. Ik ben er van overtuigd dat improvisatie vaak fantastische nieuwe ervaringen oplevert. En, naast opluchting dat het allemaal weer ‘goed’ gekomen is, als bonus alweer een onvergetelijke anekdote erbij!

Dankzij de IVOR-opleiding heb ik het woord ‘verrassingen’ overigens inmiddels professioneel vervangen door ‘onregelmatigheden’: lekker neutraal, dekt alle ladingen.

Ook de IVOR-opleiding heb ik ervaren als een groot avontuur. Met zeer veel plezier denk ik, achteraf, terug aan de vele momenten van presentaties en de praktijkdagen. ‘Waarom-doe-ik-dit-eigenlijk’ gedachten, in het begin, getuigden van het niet verkeren in mijn comfort zone. Alweer heeft het doorstaan van toppunten van ongemakkelijkheid, nog wel geheid gevolgd door genadeloze, maar (helaas!) eerlijke en waardevolle feedback, heel veel plezier opgeleverd. Dit hebben we dan maar weer mooi binnen.

Ik constateer dat de uitdagingen nog niet op zijn. Op 23 juli is mijn inwerkweek bij Boat Bike Tours, aan de zijde van een zeer ervaren reisleider. We gaan een grote groep internationale gasten begeleiden bij een mooie fietstocht door Noord Holland, met overnachtingen op een schip. Een goede dosis avontuur is belangrijk, zelfs met een positieve instelling ten opzichte van uitdagingen. Momenteel verkeer ik dan ook in de fase van gedegen voorbereiding. Ik heb er vertrouwen in dat ik tijdens de opleiding heel goed heb geleerd wat er zoal om de hoek komt kijken. Naast het in gedachten al fietsen van de route is het opzoeken van niet alledaagse wetenswaardigheden voor mij puur genieten: dit ga ik straks smeuïg aan de gasten vertellen!

Marianne Barth

 

 ‹ Terug