Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Lianne Korteweg


Helemaal nieuw voor mij…… Ierland, wat een fantastisch land!!

Wat was ik ontzettend blij toen ik hoorde dat ik geslaagd was, en dan ook nog voor de functie van reisleidster, wat ik niet had durven hopen.

De opleiding bij IVOR heb ik als behoorlijk intensief ervaren maar heb ook van de uitdaging en de spanning in de lessen kunnen genieten, en wat hadden we een ontzettend leuke groep met mensen van alle leeftijden, en wat waren de rollenspellen soms moeilijk met de lastige gast.
Tijdens de praktijkdagen in Tilburg en op Schiphol heb ik o.a. geleerd hoe belangrijk het goed aanhouden van het tijdschema is en het voorsorteren op wat eraan zit te komen, maar ook heel belangrijk…de lol erin te houden.
Ook heb ik tijdens de opleiding regelmatig een beroep op de backoffice gedaan met allerlei vragen en deze werden supersnel opgepakt, wat ik als erg fijn heb ervaren.

Tja, en toen aan het solliciteren geslagen, ik moet zeggen dat mijn ANVR certificering mij een stuk meer zelfvertrouwen heeft gegeven, en na een paar sollicitatie pogingen kon ik bij Bolderman Excursiereizen aan de slag voor een reeks van 6 reizen, de 11 daagse vlieg/busreis “the highlights of Ireland”.

De eerste 2 reizen werden nog door de oud reisleider gedaan en toen ging ik zelf aan de bak…..en kon ik heerlijk mijn eigen draai aan de reis geven. De eerste paar dagen waren spannend en nieuw maar daarna werd het steeds leuker en gemakkelijker. De gasten zijn over het algemeen zo lief en aardig, iedereen in vakantiestemming en er wordt veel gelachen en ook worden er mooie levensverhalen met elkaar gedeeld.

Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is het verwachtingspatroon van de gasten bij te stellen. Over ons 2e hotel kregen we best veel klachten zoals “de kamers zijn gedateerd, wifi is slecht, enz. enz.” en dat klopt ook eigenlijk wel én ook is dit hotel prachtig gelegen aan een baai, heel rustig en landelijk, bovendien is het eten er altijd fantastisch. Door van tevoren de gasten hierover te vertellen kreeg ik naderhand reacties van “onze kamer was best goed hoor” of “wat een heerlijk sfeerhotelletje was het”.

Ook heb ik een echtpaar uit de categorie “klagers” erbij gehad, het eten was slecht en de bedden te hard, de temperatuur in de bus was niet goed…….eerst vriendelijk geprobeerd e.e.a. de sussen, echter nadat mevrouw met stemmingmakerij onder de andere gasten begon heb ik haar duidelijk op haar gedrag aangesproken en dat heeft geholpen want ik heb naderhand geen klachten meer gehad.

In dezelfde groep zaten ook 2 geweldig lieve dames (83 en 82 jaar oud) die al jaren vriendinnen waren en zo’n groepsreis eigenlijk best spannend vonden, die steeds de verkeerde kant op liepen en die vaak een paar minuten te laat de bus binnen kwamen, en zich 1000 maal verontschuldigden.

Ik bedoel maar, zoveel verschillende gasten, zoveel verschillende karakters

Al met al kan ik zeggen heel blij te zijn dat ik vorig jaar de stap heb genomen de reisbranche in te gaan, en alle dank aan IVOR want jullie waren de perfecte opstap hiervoor.

 

Lianne Kortweg

Noot van het IVOR: Lianne is ANVR gecertificeerd reisleider

 ‹ Terug