Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Laura Spoelder


Na heel veel jaar in het onderwijs te hebben gewerkt (basisschool en NT2), wilde ik toch echt wel eens wat anders! Mijn oog viel op een advertentie van IVOR in de krant en die liet me niet meer los!

Reizen is altijd mijn passie geweest, ik heb een aantal jaren in Azië gewoond en mijn moeder heeft met heel veel plezier tot haar 77e als reisbegeleidster gewerkt…..Ja, dit was het ei van Columbus en ik gaf mij op voor de opleiding van IVOR. In december 2012 haalde ik mijn  IVOR diploma “reisbegeleiding”. Alweer wat jaartjes geleden, maar als de dag van gisteren weet ik hoe leerzaam, enerverend en leuk de opleiding was!

Met de crisis, een drukke baan in het onderwijs en een thuiswonende puberzoon was het toen nog niet het moment om een carrièreswitch te maken, maar toen ik vorig jaar de stoute schoenen aantrok en solliciteerde als reisleidster bij Djoser en aangenomen werd, was het een feit: Ik ging aan de slag als reisleidster!

Mijn eerste reis was een 21 daagse rondreis door Thailand. Wat heb ik veel aan al mijn opgedane kennis bij het IVOR gehad!!!
Het welkomstpraatje, communiceren met allerlei type klanten (LDS), omgaan met je lokale gids, wat doe je met een klacht…….regelmatig dacht ik terug aan alle casus en de praktijkdagen bij IVOR!
Na Thailand en Cuba ga ik binnenkort weer een paar reizen naar Thailand begeleiden: eerst een “gewone” rondreis en dan een Familyrondreis met families met kinderen onder de 12!

Ik heb er weer ontzettend veel zin in en ben als een echte juf van alles aan het voorbereiden! Hoe leuk is het om bij te kunnen dragen aan  een onvergetelijke reis van je gasten!

Net als mijn moeder hoop ik dit werk nog heel lang te kunnen doen! IVOR heeft mij het laatste zetje in de rug gegeven om het roer om te gooien!

Bedankt!!

Laura Spoelder

Noot van het IVOR: Laura is ANVR gecertificeerd tour manager

 

 ‹ Terug