Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Johan Kaspers


Hola amigos y amigas,

Misschien ken je dat wel? Dat gevoel. Je bent ergens en ziet iemand iets doen en denkt dan: ‘He, dat wil ik ook. En sterker nog, dat kan ik ook!’ Op mijn rondreizen over de wereld zag ik vaak reisleiders en standplaatshosts aan het werk. En toen wist ik het. Daar is het begonnen. Dus na een reorganisatie bij mijn werkgever, een midlifecrisis verder, de stap genomen om mij aan te melden bij het IVOR.

Een geweldige opleiding! Want het is voornamelijk ‘doen’. Aankomende studenten kan ik maar een advies geven: zorg dat je alle opdrachten voor de les hebt gedaan en voorbereid.  Dan kun je alleen maar slagen. Werkelijk elke opdracht komt in de praktijk voor als reisleider of standplaatshost. Met microfoon en luidspreker verzorg je een welkomstbijeenkomst in het hotel, een transferpraatje in de bus of het vertrek in een foyer tijdens een rondreis door Cuba. En uiteraard veel rollenspelen met meneer en mevrouw Pietersen, gespeeld door trainer Emile Reinards. De hotelkamer is overboekt en meneer en mevrouw Pietersen komen hier al 25 jaar… en vieren bovendien hun 20 jarige huwelijk. Hoe los je dat op? Hilarisch maar vooral heel leerzaam. Je leert feedback geven maar ook ontvangen. En dat is ook een kunst. En dan tot slot mag je alles in de praktijk brengen op de praktijkdagen. Een stadsexcursie en een tour met een echte touringcar. Als dat erop zit ben je goed voorbereid voor je examen. Kortom: een zeer praktijkgerichte opleiding!

En nu mag ik beginnen bij TUI als standplaatshost op Mallorca. Van april tot november, zeven maanden lang dus. Ondanks dat ik het best spannend vind, geeft me de opleiding van IVOR mij veel vertrouwen. De meeste praktijksituaties heb ik al een keer geoefend. En daarom is IVOR een uitstekende voorbereiding voor mensen die willen gaan werken in de reisbranche. Ik wens jullie allen veel succes en vooral plezier bij IVOR.

Adios!

Johan Kaspers, 39 jaar

Noot van het IVOR: Johan is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug