Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Janne de Wit


Mijn naam is Janne de Wit. De wereld ontdekken door te reizen is mijn lust en mijn leven. Ik ben dan ook al heel wat landen in diverse continenten doorgetrokken. Soms met een backpack, soms op een wat luxere wijze. Ik ben geboeid door de diversiteit aan sociale en culturele verschillen van de mensheid wereldwijd. Tevens heb ik bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken. Vooral Myanmar heeft op mij een geweldige indruk achtergelaten. In 2013 besloot ik dat ik graag meer mensen in de gelegenheid wil stellen om ook het authentieke en pure van Myanmar te ontdekken.

Om mijn plannen professioneel en betrouwbaar uit te voeren, heb ik bij IVOR de opleiding reisbegeleider gevolgd. IVOR is een praktijkgerichte opleiding met professionele docenten. De groepen worden klein gehouden, waardoor er voldoende aandacht is voor elke cursist. Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je in het openbaar moet communiceren. Tijdens diverse rollenspelen wordt er volop aandacht besteed aan het oplossen van problemen welke zich tijdens een reis kunnen voordoen. Feedback krijg je niet alleen van de docenten maar ook van je medecursisten. Belangrijk is dat een groep reizigers aan het einde van een reis ook daadwerkelijk een “groep” is. De groep cursisten waar ik deze opleiding mee mocht doen waren daar een goed voorbeeld van!  Als één groep kunnen velen van ons zich nu ANVR gecertificeerd reisbegeleider noemen.

April 2014 ben ik een eigen reisorganisatie gestart: Janne Travel.

Concreet stel ik (single)groepsreizen en individuele reizen naar Myanmar samen. Tijdens een oriënterend gesprek luister ik goed naar de wensen van mijn klanten. Ik onderscheid mij door persoonlijke aandacht te geven, maatwerk te leveren en duurzame reizen aan te bieden. Mijn reizigers zijn mensen die bewust in het leven staan en massatoerisme mijden. Zij hechten er waarde aan dat lokale ondernemingen en de lokale bevolking kan profiteren van het opkomend toerisme. Verder zijn zij geïnteresseerd om in contact te komen met de plaatselijke bevolking en op plaatsen willen komen waar nog maar weinig toeristen zijn geweest.

De reizigers van Janne Travel:

  • verblijven in familiehotels
  • gebruiken de maaltijden in authentieke restaurants en zelfs bij de     mensen thuis
  • hebben contact met de plaatselijke bevolking in scholen, bejaardentehuizen, weeshuizen en kleinschalige ondernemingen
  • ontmoeten lokale gidsen met lokale verhalen over cultuur en samenleving

Nieuwsgierig geworden?    

www.jannetravel.nl

Met vriendelijke groet, Janne de Wit, 52 jaar

 ‹ Terug