Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Janet Stavorinus


Afgelopen zomer besloot ik het roer voor de tweede keer om te gooien en mijn hart te volgen.

Ik ben 16 jaar apothekersassistente geweest en op mijn 35e voor het eerst het roer omgegooid, en wel als freelance verkoper, eerst op de particuliere markt daarna op de zakelijke markt. Omdat je als freelancer goed moet kunnen organiseren en plannen, kon ik ook tijd vrijmaken voor mijn hobby,s, zoals sporten, koken, cabriolet rijden en met mijn camper op vakantie gaan in het seizoen met een alleengaanden kampeerorganisatie, hier organiseerde ik zelf regelmatig weekenden met veel plezier.

Daarnaast ging ik in de winter graag naar de zon. Hier is ook mijn droom ontstaan om ooit nog eens te gaan werken in het buitenland. Na mijn Ibiza reis deze zomer met een single organisatie wist ik het zeker, ik wil single reizen gaan begeleiden.

Direct na thuiskomst heb ik me dan ook aangemeld voor de IVOR opleiding die ANVR gecertificeerd is, als ik iets doe wil ik het goed doen. ik heb bewust gekozen voor Utrecht i.p.v. Zwolle omdat ik zo snel mogelijk aan de slag wil mijn droom te leven.

De cursus is heel veel, en best pittig. We hebben veel gelachen en er werd ook regelmatig een traantje gelaten, 20 uur studeren per week en vooral de praktijkdagen zijn erg leerzaam. Op 8 februari hebben we examen gedaan, inmiddels had ik al wat sollicitaties lopen.

Direct na het examen kreeg ik een vacature van Estivant singlereizen via INDEED, waarop ik direct gesolliciteerd heb en ik werd diezelfde dag nog teruggebeld voor een uitnodiging voor een sollicitatie dag op zaterdag 17 februari in Nijmegen. Deze dag was super en er zaten 8 mensen in totaal waarvan 3 IVOR cursisten.

Aan het einde van deze dag kregen we de uitslag, best spannend want we moesten hier uiteindelijk 3 kwartier op wachten. Het was het wachten waard want ik heb mijn droombaan gekregen en kan deze zomer aan de slag.

Een week later kreeg ik post dat ik geslaagd ben voor de IVOR opleiding.

Eerst ga ik nog 2 weken Spaanse cursus volgen in Spanje omdat dit nog op mijn Bucket list staat en goed van pas komt omdat ik een voorliefde heb voor Spanje en alle Spaanse eilanden en daar ook graag heen wil.

Janet Stavorinus.

 ‹ Terug