Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Jaap van der Vinne


Ik ben bankier geweest. In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, fietsen, wandelen, lezen en koken. Voor mij geld: “Een dag niet in de natuur, is een dag niet geleefd”. Mijn vriendelijke uitstraling trekt mensen aan, je loopt zo met mij weg.

Na 40 jaar “op de bank ” besloot ik mijn bakens te verzetten. Ik volgde de opleiding Reisbegeleiding bij het IVOR en ik werd reisbegeleider en wandelcoach. Voor mij is het  belangrijk om activiteiten buiten in de natuur met zingeving te doen. Waarbij de aanwezigheid van mensen een belangrijk element is. Dit inzicht groeide bij mij tijdens mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in 2013. Daar zette ik een streep gezet en rekende ik af met de bank. Zo is voor mij wandelen ‘mediteren met je voeten‘ geworden. Je kunt eindeloos met mij converseren over de zin van het leven, waarbij een lekker biertje niet mag ontbreken. Voor Loopend Vuurtje begeleidt ik onder meer de Camino Portugese in het najaar van 2017. Een soortgelijke reis ga ik ook begeleiden voor Ben Onderweg in mei.

Met een andere organisatie ben ik in gesprek om als reisbegeleider reizen naar Israël en Palestijnse gebieden te begeleiden. Ik ben al mee geweest in november 2016 voor een oriëntatiereis naar Israël. Voor VNB  sta ik op de reservelijst als reisbegeleider naar Rome en eventueel andere pelgrims gebieden. Tenslotte ga ik voor de Wandelmaat vier kloosterweekend wandelingen begeleiden.

Ik had geen betere keuze kunnen maken om de opleiding bij het IVOR te volgen!

Jaap van der Vinne

 ‹ Terug