Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Irene Kapinga


De reis gaat verder

Augustus 2017: op een gezellig terras in mijn geliefde stad Santiago de Compostella geniet ik na van weer een mooie reis. Het werk kan nog even wachten. Mijmerend geniet ik van de vrijheid en van de buitenlucht. Rustig geniet ik na van alle verrassingen en van de bijzondere ontmoetingen onderweg. Heel voorzichtig droom ik weg ……………

Vier maanden later is het zover, ik heb de besluiten genomen, ik neem afscheid van mijn vaste baan. Mijn koers heeft zich verlegt naar het begeleiden van groepen, het verbinden van mensen en naar het (samen) onderweg zijn.

Zenuwachtig stap ik op 6 januari 2018 de IVOR- klas in. Samen met 11 anderen gaan wij samen beginnen aan een nieuwe reis.

Wat volgt is intens. Stap voor stap worden wij ingewijd in het vak van reisleider. We worden klaargestoomd om met alle soorten onregelmatigheden die onderweg plaats kunnen vinden adequaat en rustig om te gaan, we leren over de diverse verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden en we doen ervaring op met het begeleiden van groepsprocessen. Elk van ons wordt zich tijdens de opleiding bewust van de eigen bagage en is zichtbaar aan het werk om eigen scherpe kantjes bij te schaven. Als groep leren we elkaar steeds beter kennen, tegen het einde van de opleiding zijn we een heel mooi team.

Na de examenborrel nemen wij eind maart afscheid van elkaar. Elk vervolgt zijn eigen reis en gaat zijn eigen weg, de eerste reünie is al gepland. Ook mijn reis gaat verder, sneller dan verwacht.

Twee dagen na mijn examen krijg ik een goed bericht van reisorganisatie ‘Loopend Vuurtje’. Zij hebben vertrouwen in mijn kunnen, ik mag voor hen een groeps-wandelreis over mijn geliefde camino gaan begeleiden. Inmiddels begeleid ik daarnaast voor De Wandelmaat meerdaagse kloosterwandelingen. En onder mijn eigen naam organiseer en begeleid ik een- en meerdaagse wandelingen over pelgrimswegen in Nederland, Belgie en Duitsland.

Ik ben heel blij met de uitstekende basis die tijdens de IVOR-opleiding gelegd is. Reisleider zijn is een echt vak, ik ben er dankzij het IVOR klaar voor!

IVOR-team en alle mede-cursisten zeer bedankt voor de mooie lessen.

We houden contact!

Irene Kapinga

Noot van het IVOR: Irene is ANVR gecertificeerd reisleider

 

 

 

 ‹ Terug