Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Hans Spithoven


“Je gaat het pas zien als je het door hebt”
(citaat Johan Cruijff)

Mijn beslissing om de IVOR opleiding te gaan volgen nam ik afgelopen winter tijdens het hardlopen. Tijdens een duurloop door de duinen had ik een leuk gesprek over reizen met een van m’n hardloopmaten. Beiden hebben we veel gereisd en we wisselen graag ervaringen en bijzondere bestemmingen uit. Wat ik niet wist, is dat hij in een grijs verleden de IVOR opleiding gevolgd heeft. Hij noemde de opleiding terloops. Korte cursus, praktijkgericht en baangarantie. Klinkt goed.

Nog geen 3 weken later zat ik in Utrecht voor de 1e lesdag.

De opleiding is inderdaad praktijkgericht, de docenten betrokkenen en de sfeer in onze groep was goed, we hebben veel geleerd en ook veel gelachen. Het zijn lange dagen, heel intensief maar ik ging na elke lesdag met een voldaan gevoel naar huis. De opleiding heeft me veel gebracht. Ik heb kennis opgedaan, leuke mensen ontmoet en via het IVOR netwerk goede contacten gelegd. Dat ging verbazingwekkend snel! Rond mijn examen had ik al een aantal gesprekken met geïnteresseerde reisorganisaties.

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en ben ik bij een van die organisaties aan de slag als reisleider. Boat Bike Tours is een erg leuk bedrijf dat fiets- vaarvakanties aanbiedt. Een geweldige manier om o.a. Nederland en België te ontdekken. De gasten zijn afkomstig uit de hele wereld. Ik krijg van Boat Bike Tours de mogelijkheid in de praktijk te leren, door me samen met ervaren reisleiders op pad te sturen. Hier steek ik enorm veel van op.

Mijn nieuwe rol als reisleider voelt prima, het is zeer uitdagend. De afwisseling, de fietstochten en het contact met buitenlandse gasten zorgen voor dynamiek. Het geeft veel voldoening dat ik door mijn inzet, bij kan dragen aan het succes van een reis. Het valt me op dat buitenlandse gasten zeer geïnteresseerd zijn in onze geschiedenis, de strijd met het water, onze tolerantie en Johan Cruijff. Maar hoe vertaal je polderen, inburgeren en die uitspraken van Cruijff ?

Tja, daar kan zelfs het IVOR me niet bij helpen, dan vertrouw ik maar op mijn rijke fantasie en improvisatietalent..

Hans Spithoven

Noot van het IVOR: Hans is ANVR gecertificeerd reisleider

 

 ‹ Terug