Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Ellis Poffers


Hallo allemaal,

In september 2015 ben ik gestart met de opleiding Reisbegeleiding van het IVOR in Zwolle. Na een onwennige 1e dag, kreeg ik al vlug een enorme klik met de aangeboden praktijk. Wat was het eng om de eerste keer met een microfoon jezelf te moeten voorstellen. Gelukkig helpt jouw docent je overal goed bij. Je krijgt bruikbare tips en handige tools. Zo heb ik de hele opleiding ervaren. Voor iedereen is er ruimte en tijd om vragen te stellen, te overleggen en zo van elkaar te kunnen leren. De begeleiding, zowel van de docent als van Ingrid is fantastisch! De theorie sloot erg goed aan bij mijn verwachtingen en de praktijkdagen waren heel leerzaam.

In december had ik mijn diploma op de mat liggen. Ondertussen had ik al gesolliciteerd bij grote reisorganisaties. Ik merkte dat het IVOR goed in de markt lag. Ik kreeg op iedere sollicitatie een positieve reactie en een uitnodiging voor een gesprek! Zo ook van TUI. Na een assessment kreeg ik de baan aangeboden. Ik werd servicehost in Madeira. Dat betekende een seizoen, van maart tot en met oktober, op een buitenlandse bestemming. Met  bibberende handjes ben ik naar Madeira gegaan en na een inwerkperiode van 2 weken, moesten we toch echt aan de slag. Wat was ik blij met mijn opleiding van het IVOR! Dat is een ontzettend goede basis. Mijn opleidingsboek had ik meegenomen, dan maar een paar extra kilootjes in de overvolle koffer…,  en zeker in het begin stond ik met mijn IVOR map in mijn handen een aankomsttransfer weg te spreken ! Het gaf me dat beetje zekerheid die ik op dat moment nodig had. Ook gedurende mijn werk als standplaatshostess, heb ik het boek vaak erbij genomen en doorgelezen. Bijvoorbeeld, als er bagage zoek raakte of bij het voorbereiden van een welkomstinfo met gasten.

Ik heb een hele leerzame tijd gehad in Madeira. Een ontzettend mooie ervaring. Ook komend seizoen mag ik weer voor TUI werken. Daar wil ik mee zeggen dat de opleiding al zijn geld, energie en moeite waard is.

De opleiding van het IVOR kan ik dan ook echt aanbevelen. Je onderscheidt jezelf, je legt een goede basis, je leert veel en de begeleiding vanuit het IVOR is perfect. Het IVOR is een vriendelijke, hartelijke, professionele organisatie. En ook nu, na 1,5 jaar, ben ik nog steeds ontzettend tevreden en blij met de opleiding.

Ik wens iedereen het allerbeste en heel veel succes!

Hartelijke groet,

Ellis Poffers, 39 jaar‹ Terug