Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Ellis Beekman


Een nieuwe uitdaging!

Als reislustige heb ik veel van de wereld gezien maar ook in het buitenland gewoond. Terug in Nederland heb ik verschillende kantoorbanen gehad en heb ik mijn eigen massagepraktijk opgericht.

In 2017 werd de afdeling opgeheven waar ik als Project Assistent al ruim 6 jaar werkte. Dit moment heeft mij de gelegenheid geboden om opnieuw te bekijken waar ik nu blij van word en waar ik energie van krijg. Is dat nog weer een keer op zoek naar een gelijksoortige kantoorbaan of liever wat anders gaan doen?

Op een reis met mijn gezin naar Japan heb ik veel contact gehad met onze reisleidster en met haar gesproken over mijn wens om zelf reizen te gaan begeleiden. Zij dacht dat ik hiervoor geschikt zou zijn en spoorde mij aan om mijn hart te volgen en ervoor te gaan.

In april vorig jaar ben ik begonnen met de IVOR-opleiding in Zwolle. Een hele gezellige groep gelijkgestemden die allemaal opnieuw gingen leren. Dat viel niet altijd mee maar ik heb veel geleerd over het vak, maar ook over mijzelf wat soms best confronterend was.

Eind vorig jaar heb ik uiteindelijk gesolliciteerd en ben ik aangenomen bij Arriveer Reizen. Inmiddels ben ik net terug van de 6-daagse Seniorenreis naar Normandië. We hadden een geweldig leuke groep en hebben samen mooie dingen gezien en beleefd. De theoretische maar ook praktische kennis die ik bij het IVOR heb opgedaan heeft mij erg goed geholpen om deze reis te kunnen begeleiden.

Deze zomer staan er nog een paar reisjes gepland. Ik mis de groep gasten om mij heen en zie alweer uit naar de volgende reis naar Tsjechië.

Ellis Beekman

Noot van het IVOR: Ellis is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug