Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Ellen Couwenberg – van Gerwen


Een aanrader, de IVOR opleiding!

Na een half jaar met veel mensen gesproken te hebben die werkzaam zijn in de reiswereld wist ik het, ik wil reisleidster worden. Maar welke opleiding dan? Welke opleiding staat goed aangeschreven? Mensen die ik gesproken had vertelden me dat de IVOR opleiding een goede opleiding is die goed bekend is binnen de reiswereld. In november de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de opleiding die startte in januari 2017 in Utrecht. Nou, ik heb het geweten! Er was me wel verteld dat het een intensieve opleiding zou zijn, maar zo intensief….. Achteraf gezien niet gek want in 3-4 maanden moet je het vak toch leren. Héél veel presentaties voorbereiden, veel leren en dan ook nog 1 dag in de week een lesdag. Een lesdag in het teken van informatie krijgen maar ook veel presentaties geven. Hoe sta ik voor de groep? Wat ga ik vertellen? Hoe ga ik om met weerstanden? Heel veel eye openers dus én confrontaties met mezelf.

Ik startte de opleiding samen met 13 andere medecursisten. Allemaal, stuk voor stuk, gemotiveerde lieve mensen. Samen ga je de uitdaging aan, ondersteun je elkaar als dat nodig is en geef je elkaar tops en tips. Je komt er dan ook achter dat het presenteren en het omgaan met weerstanden voor iedereen een moeilijke opgave is. Niet alleen voor jou. Gedurende de opleiding was ik vooral met het reisleider worden bezig. Maar na ruim 3 maanden heeft zich dat wel uitbetaald. Geslaagd als reisleidster!

Ik had het geluk dat ik een keer gesproken had met iemand die binnen Kras werkzaam is. Nu heb ik een paar weken geleden een tijdelijk contract bij Kras getekend en heb ik mijn eerste (korte) reis al begeleid. Wat was het gaaf! Een 3 daagse wandelreis in de Loonse- en Drunense Duinen met 22 enthousiaste gasten. Gelukkig was het mooi wandelweer en heeft iedereen de wandelingen goed uit kunnen lopen. Mijn 2e reis naar de Loonse- en Drunense Duinen staat ook al gepland. En ik hoop dat er nog vele andere reizen volgen. Want wat is het fantastisch om mensen te mogen begeleiden bij hun eigen gekozen reis. En wat ben ik nu blij dat ik die stoute schoenen heb aangetrokken!

“Update 18 mei: In het weekend kreeg ik van Kras weer een reis aangeboden. Ik ga nu voor Kras 7 weken een cruise Middellandse zee & Ibiza begeleiden (met Costa). 2 Weken weg, 1 week thuis etc. Tot eind augustus.”

Ik wens je veel succes met de IVOR opleiding

Ellen Couwenberg – van Gerwen

Noot van het IVOR: Ellen is ANVR gecertificeerd reisleider

 

 

 

 ‹ Terug