Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Diandra Hupkens


Reizen en regelen

Ik reis graag, extreem graag. Ik ben nieuwsgierig naar de wereld en wil zo veel mogelijk landen met eigen ogen zien. Tijdens één van mijn rondreizen werd ik door de reisleider “ontdekt” als reisleider. Hij zei: ’Zou dat niks voor jou zijn om groepen te leiden en je enthousiasme over het reizen over te brengen op andere mensen?’

Daar had ik nog nooit eerder over nagedacht. Eenmaal thuis ben ik op zijn aanraden de website van IVOR gaan bekijken en heb me in 2013 ingeschreven voor de opleiding tot reisleider. Een half jaar later had ik het fel begeerde papiertje in handen en kon ik op mijn werk diverse werkbezoeken begeleiden. Ook begeleidde ik inmiddels voor een personeelsvereniging dagtours. Daar zat ik dan met mijn draaiboek voorin in de bus, microfoon in de hand en 55 mensen achter me die ik door de dag leidde. Het samenstellen van een programma, dat helemaal uitdokteren en organiseren en vervolgens de dag ook zelf begeleiden vind ik het allerleukste om te doen.

Vijf jaar later ontstond het idee om mijn eigen bedrijf te beginnen. Zou het niet leuk als ik het reizen en regelen met elkaar kan combineren en zo mijn ideale baan kan creëren? Ik heb een business plan geschreven, heb me ingelezen in wat er allemaal bij komt kijken als je ZZP-er wordt. Vervolgens heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zo is Diandra reist en regelt geboren.

Ik organiseer symposia en evenementen, ik stel dagtochten en werkbezoeken samen en begeleid deze indien dat gewenst is. Wat ooit als een passie voor reizen begon, is nu een serieus bedrijf geworden. Dat had ik toen niet kunnen bedenken.

Neem gerust een kijkje op mijn website www.diandrareistenregelt.nl.

Met vriendelijke groet,
Diandra Hupkens

Noot van het IVOR: Diandra is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug