Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Diana Bruijnzeels


Nog éénmaal een carrièreswitch of niet?!

Doordat ik vroeger in Zuid-Afrika en Venezuela heb gewoond heb ik de wens om te reizen, maakt niet uit waarheen, buitenland of Nederland. Ons eigen land is ook prachtig heb ik ontdekt op mijn fietstochten door Nederland. Verschillende banen gehad, en allen met veel plezier uitgeoefend, maar na een tijdje werd ik weer onrustig, en had ik het gevoel dat ik “vastzat”.

Nadat ik al een aantal jaren op de IVOR site had gekeken was nu de tijd rijp om de stap te wagen. Ik vond het geweldig de verhalen te lezen van de andere studenten, en werd steeds enthousiaster. Het lijkt me geweldig om reizen te begeleiden, altijd onder de mensen en ook nog wat zien. Ik had wel mijn twijfels, ben ik wel geschikt, hoe los ik problemen op, vind ik wel een baan? Ik zag echter op de site dat IVOR ook baangarantie heeft, en dacht dan moet dit toch wel lukken.

Deze baangarantie heb ik echter niet meer nodig. Tijdens de cursus krijgen we al vacatures toegezonden, en toen ik daar de vacature van Arriveerreizen tussen zag staan heb ik gesolliciteerd. Yes, ik mag daar beginnen en ben aankomende zomer ingedeeld op 5 reizen richting Normandië, Tsjechië en Duitsland. Spannend uiteraard, maar ik heb er heel veel zin in!

En dan het examen, fijn dat ik al een baan heb, maar wil het diploma ook graag halen. De cursus was heel intensief, elk vrij uur heb ik eraan besteed, maar daardoor ook veel geleerd. Veel praktijkvoorbeelden, en ook zelf doen uiteraard. Op de site had ik ook gelezen over de stadstour in Amsterdam, en nu zat ik zomaar zelf met de microfoon voor in de bus! Soms uit je comfortzone, maar voor mij persoonlijk het gevoel: Ik leef, ik beleef en wens dat gevoel de komende jaren nog vaak te ervaren.

Diana Bruijnzeels

 

 

 

 ‹ Terug