Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Deborah Vogel


Back to school….. Wie zal er in de klas zitten, hoe oud zouden ze zijn, ben ik er niet te oud voor, wat zijn de achtergronden…. Het was best spannend maar ozo ontspannend om te ontdekken dat ik in een groep met gelijkgestemde terecht kwam…. Mensen die stuk voor stuk hun eigen reden hebben om een carrière switch te maken en te kiezen voor een beroep wat je echt leuk lijkt en hun hart willen volgen. En nee met mijn bijna 50 jaar…. Was ik zeker niet de oudste! Voor mijzelf kwam hier al mijn werkervaring bij elkaar, sociale vaardigheden, psychologie, groepsdynamiek, organisatievermogen, creativiteit en uiteraard een groot gevoel voor avontuur. Wat een interessante items passeerde de revue en de rollenspellen veroorzaakte veelal hilarische leerzame situaties waarin je ook jezelf tegenkomt, je leert om opbouwende feed back te geven en zeker ook te ontvangen en niet te vergeten om “meneer Pietersen” gerust te stellen een ontspannen vakantie te laten genieten… je bent immers de “manager van de verwachtingen”. Het was in vele opzichten een zeer leerzame leerschool en bijna jammer dat het alweer voorbij was, uiteraard waren wij de leukste groep! 😉 In deze klas heb ik vriendschappen voor het leven gesloten.

Via het IVOR zijn wij met een flinke delegatie naar de vakantie vakdag gegaan, enorm nuttig om te netwerken en contacten te leggen, zo had ik op die dag al een hele fijne click met een Tour operator en een uitnodiging op zak. Ook kwam daar ineens een spoedvacature uit het IVOR netwerk via Facebook voorbij. Tot mijn grote blijdschap kreeg ik direct een gecommitteerde van mijn examen aan de telefoon, feest der herkenning en binnen een week was ik naar Italië vertrokken! Wat een avontuur was dat!! …… en ja mevrouw Pietersen was er vanaf het eerste uur ook bij! 😉 De bekende duikvlucht, springen en zwemmen, maar wel in een warm bad, wat een support en fijne collega’s die mij zo enorm geholpen hebben bij mijn ontgroening.

Met mijn ANVR Tour Manager ID nog vers van de pers mag ik mij gelukkig prijzen met al 2 Tour operators die het vertrouwen in mij hebben om zich door mij te laten te vertegenwoordigen en dank ik IVOR voor de hulp bij het spreiden van mijn vleugels.

Deborah Vogel

Noot van het IVOR: Deborah is ANVR gecertificeerd tour manager‹ Terug