Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Corrie Stein


Mijn naam is Corrie Stein en vorig jaar beleefde ik een geweldige vakantie in Vietnam en Cambodja. Het slagen van de reis kwam voor mij voor een groot deel door de inzet en het enthousiasme van onze reisleider. Toen ik hem daarmee complimenteerde vroeg hij of een baan als reisleider niets voor mij zou zijn. Dat was een idee, maar hoe?

Toen zag een advertentie van IVOR en ging alles razendsnel. Een gesprek, wat gegevens opsturen en ik was IVOR cursist. En IVOR cursist zijn is niet niks. Voorbereiden, oefenen, time outs en meteen opnieuw beginnen. Gelukkig was en is daar altijd de groep. Je lotgenoten, medefanaten en steunpilaren die net zo fanatiek en enthousiast zijn als jijzelf. En laten we de docenten en Ingrid niet vergeten. ALTIJD het goede voorbeeld geven , altijd positief en feedback geven volgens de regels der kunst. Na elke lesdag waren we leeg qua energie maar vol nieuwe kennis en vaardigheden en goede moed.

Geïnspireerd door twee van mijn medecursisten solliciteerde ik al tijdens de cursus bij Boat Bike tours. Een reisorganisatie die fietsen en het verblijf op luxe schepen combineert. Als IVOR cursist mocht ik meteen op gesprek komen. Vorige week heb ik een stagereis gemaakt van Amsterdam naar Brugge. Een geweldige ervaring waarbij ik zoveel profijt had van de opleiding. Omdat ik tijdens een IVOR prasktijkdag (tijdens de opleiding mogen de cursisten twee van zulke dagen organiseren en dus oefenen ) al een rondwandeling had geoefend durfde ik wel aan te bieden meteen de eerste rondwandeling te doen. Omdat ik de meeste valkuilen al had ervaren ging dat nu soepeler dan ik ooit had kunnen hopen en dat geeft zoveel vertrouwen. Zo ging het eigenlijk de hele week, hoewel er nog veel te leren blijft. Maar dat is een mooie uitdaging. En natuurlijk had ik geluk met het mooie weer, mijn inspirerende stagebegeleider, de zorgzame bemanning, dertig inspirerende gasten, maar vooral met mijn basis van IVOR. Voor volgend jaar mag ik aangeven wanneer ik beschikbaar ben voor nieuwe reizen. En eind deze maand ga ik op gesprek bij een tweede reisorganisatie voor een baan als begeleider van rondreizen.

Toen ik de IVOR opleiding begon had ik dit niet durven dromen.

Met vriendelijke groet, 

Corrie.

 ‹ Terug