Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Annemie van Bennekom


“Life begins at the end of your comfort zone”. En zo is het!
Tijdens de IVOR opleiding en je eerste reizen ga je zeker buiten je comfort zone aan het werk. Maar leuk dat dat is! In het najaar van 2018 ben ik samen met twaalf andere cursisten gestart aan de opleiding voor “Reisbegeleiding Uitgaand Toerisme”. Stuk voor stuk fantastische mensen die samen direct een hechte groep vormden en elkaar door dik en dun heeft gesteund. We hebben peentjes gezweet tijdens de opdrachten, maar bovenal enorm veel plezier gehad met het leren over ons nieuwe vak, de docenten en elkaar. Hoe verschillend de achtergrond soms ook was, het vak van reisleider bracht ons samen.

Afgelopen december behaalde ik mijn diploma en twee weken later stond ik op het vliegveld van Kopenhagen mijn eerste groep op te wachten. Wat heb ik die dagen veel terug gedacht aan de opleiding! Nu voelde ik in de praktijk wat er in de lessen was geschetst. Hoe goed voorbereid je ook bent, er gebeuren altijd onverwachte dingen. Zoals dat ene restaurant dat geen eten meer bleek te hebben ondanks de gemaakte reservering en driedubbele check…tja, echt het kan, ook in een West-Europees land kennelijk!

Het is inmiddels mei en ik trap het zomerseizoen af met een reis naar Kroatië. Daarna zullen Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Italië nog volgen. Kortom, een prachtig scala aan landen en reizen zullen de komende maanden de revue passeren. Ik ga voor verschillende organisaties op pad en daarmee gepaard gaand ook verschillende doelgroepen. Het zal mij aan het einde van het seizoen een mooi beeld geven van wat het vak daadwerkelijk behelst. Samen met de wijze lessen van het IVOR, mijn paspoort en nieuwsgierigheid staat mijn koffer al klaar!

Annemie van Bennekom

Noot van het IVOR: Annemie is ANVR gecertificeerd tour manager

 ‹ Terug