Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Alexandra Vis


IVOR-diploma opent deuren

Als reislustig en ondernemend persoon heb ik in mijn jeugd in vele landen voet op de aarde gezet. Ik ging alleen met een rugzak op pad, maakte groepsreizen in landen die ik in mijn eentje ‘gevaarlijk’ achtte of ging met vrienden samen op pad. Wat een fantastische tijd.

Toen ik jaren later -als getrouwde moeder van twee zoons- terugkwam van een rondreis door Vietnam en Cambodja, wist ik het zeker. De reiskriebels zaten nog steeds in me en daar wilde ik iets mee doen. Al googlend kwam ik bij het IVOR terecht en een telefoontje met Ingrid maakte me wel heel nieuwsgierig.

Zo startte ik in november 2016 samen met een fantastische groep enthousiaste medecursisten in Utrecht de opleiding. Het was een drukke, maar geweldige tijd. Iedere zaterdag ging ik goed voorbereid richting Utrecht want ik wilde goed beslagen ten ijs komen. Qua huiswerk heb ik heel wat uren gemaakt, maar altijd met super veel plezier. Reisleider worden, dat was immers mijn doel. De lessen waren prettig, een goede afwisseling van theorie en praktijk. En natuurlijk de rol van ‘Meneer Pietersen’, die als kritische reiziger altijd wel wat te zeuren had. Heerlijk!

Ik zal nooit vergeten hoe we met z’n allen tijdens de eerste cursusdag met knikkende knieën voor de groep stonden om te vertellen wie we waren en waarom we reisleider wilden worden. We kregen tips en tops en na afloop stonden we vol zelfvertrouwen voor de groep met een tas vol IVOR bagage en mooie herinneringen.

Ook de praktijkdagen waren bijzonder. Met de hele groep hebben we twee totaal verschillende ‘dagjes uit’ georganiseerd. Wat kwam er veel bij kijken om het gehele draaiboek tot in details in elkaar te zetten, maar wat gaf het een kick als we na afloop van zo’n praktijkdag de complimenten in ontvangst mochten nemen.

Inmiddels hangt het felbegeerde IVOR diploma al een jaar in de kamer en kan ik zeggen dat het vele deuren voor me heeft geopend. Ik heb bij meerdere bedrijven met succes gesolliciteerd en werd overal op gesprek uitgenodigd. Een leerzame periode waarin ik kon kiezen voor meerdere werkgevers. Afgelopen jaar ben ik reis(bege)leider op Kreta, Kos, in Thailand, Laos, Cambodja, in Kenia, Tanzania en op Zanzibar geweest. Ik heb hoogte- en dieptepunten meegemaakt, maar ben nog steeds dolblij met de basis die ik bij IVOR heb kunnen leggen.

Alexandra Vis

 

 ‹ Terug