Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Nanda Bruin


De wereld ontdek ik doorgaans op de bonnefooi met een Lonely Planet op zak. Toch was ik elf jaar geleden met een groepsreis van Djoser in Indonesië en een jaar later ging ik opnieuw, nu naar Vietnam. Het waren fantastische reizen. Ik keek naar de reisleiders en bedacht: “wat een leuk beroep, wie weet iets voor later”.
Ik werk al jaren als begeleider met mensen met niet-aangeboren hersenletsel en op een dagbesteding voor dementerende ouderen. Prachtig werk, toch was ik ook toe aan een nieuwe uitdaging in mijn leven.

Bij toeval zag ik de IVOR-opleiding op internet. “Is het nu iets voor mij? Jazeker!” En wat een geweldige tijd heb ik gehad met de al die leuke mensen in het mooie klooster in Zwolle. Alle facetten van het beroep reisbegeleiding kwamen aan bod, heel leerzaam.
Bij de sollicitatie bij Djoser was het gelijk raak. Inmiddels heb ik twee intensieve trainingsdagen achter de rug en dankzij IVOR was dit veelal bekende informatie. Opnieuw rollenspellen, presenteren, communicatietechnieken etc. Dit alles was na IVOR écht appeltje eitje. Ik verwonder me regelmatig over alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Over vier weken vertrek ik voor Djoser naar Vietnam. Ik loop een aantal dagen mee met een ervaren reisbegeleider en dan haal ik “mijn” groep op van het vliegveld.

Ik zou graag ieder kwartaal een reis willen doen, zo is het goed te combineren met het thuisfront en mijn huidige werk. Met mijn IVOR-diploma op zak, stap ik zelfverzekerd de reiswereld in. Het is heerlijk om je hart te volgen en een nieuwe weg in te slaan. Ik krijg er zoveel energie van!

Nanda Bruin

Noot van het IVOR: Nanda is ANVR gecertificeerd reisleider

 ‹ Terug