Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Martijn Smit

Docent

In 1999 ben ik, Martijn Smit, begonnen als reisbegeleider voor Djoser. Mijn eerste bestemming werd Egypte en 8 maanden lang heb ik dit prachtige land mogen presenteren aan veel verschillende gasten. Als snel kwam ik erachter dat het leuke in het werk niet alleen het land Egypte is, maar vooral de verscheidenheid aan mensen die je tegen komt is fascinerend. Wanneer je in staat bent om een groep tevreden te houden en met enthousiasme hen drie weken lang rond te leiden door een land, dan ben je geschikt om als reisbegeleider te werken. Je moet van mensen houden!

In het kader van “wat meer stabiliteit in het leven” ben ik in 2001 mijn werk als reisbegeleider gaan combineren met een baan in het toeristisch onderwijs. Momenteel werk ik als docent aan het ROC van Amsterdam bij de opleiding Toerisme en International Travel and Tourism. Mijn favoriete vak om te geven: Reisbegeleiding!

Als docent heb je veel vakanties en tijdens die weken werk ik nog steeds met ontzettend veel plezier als reisbegeleider voor Djoser.

Werken als reisbegeleider is geweldig, maar kan niet zonder een goede voorbereiding. Naast de voorbereidingen die de reisorganisatie je beidt is het belangrijk dat de basis goed is. Een gedegen opleiding zorgt ervoor dat je voorbereid bent op vrijwel alle situaties. Je kunt dan altijd terugvallen op hetgeen je geleerd hebt.  Dus wanneer je vanaf dag één succesvol wilt zijn als reisbegeleider, volg je de opleiding van het IVOR! Veel succes met de opleiding!

Met vriendelijke groet,

Martijn Smit

Noot van het IVOR: Martijn is ANVR gecertificeerd reisleider


Naam: Martijn Smit
Functie: Docent


‹ Terug