Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Yvonne van Adrichem


En dan is het december 2017

De context: Al luierend aan de rand van het zwembad in Yogyakarta, Ik kijk terug op wat geweest is en kijk vooruit op wat komen gaat en wat ik wil gaan doen. Ik wordt dan gebeld door een vriendin (ook IVOR afgestudeerd). Ze vertelt dat ze op dat moment in Yogja zit met een groep van Djoser.

En alles kwam op dat moment bij elkaar. Ik wil graag weer werken, maar geen vaste baan. Ik ben gek op reizen, ik hou er van om mensen blij te maken, te enthousiasmeren. Dus zo resoluut als ik kan zijn heb ik contact opgenomen met IVOR en nog geen maand later is de start van een nieuwe studie een feit.

Inmiddels is het maart 2018  en kijk ik terug op een leuke en intensieve periode waarin ik heel veel heb geleerd.  Geleerd over de inhoud van het vak, en ook over de competenties waarover je moet beschikken als reisleider en standplaats host. Samen met een fijne groep studenten hebben we gezucht, georganiseerd en gelachen.  Het was hard werken, en in het bijzonder waren de nagespeelde situaties leerzaam.

 Nog geen  week na het examen zijn al 5 studenten aan het werk. Ik mag meedoen met de trainingsdagen voor Djoser en ben  aangenomen bij de  OAD, eind juni mag ik  een rondreis Fjordenland naar Noorwegen begeleiden.

Zonder IVOR had ik dit nooit kunnen doen.

Mijn reis is al begonnen

Yvonne van Adrichem

Noot van het IVOR: Yvonne is ANVR gecertificeerd reisleider

 

 

 ‹ Terug