Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Janneke


Als ik dit schrijf ben ik alweer 5 weken als spiksplinternieuwe reisleider met plezier aan het werk bij Boat Bike Tours. (BBT) Deze reizen worden uitgevoerd op de grotere schepen in binnen- en buitenland. De groepsgrootte is maximaal 110 personen, het zijn voornamelijk buitenlandse gasten. Tijdens dit type reis is de reisleider vooral gastheer/-vrouw én het gezicht van BBT. Als reisleider fiets ik de routes, maar niet per sé met de gasten. Zij hebben zelf kaartmateriaal en routebriefjes waarmee ze in principe zelf de weg kunnen vinden. Als reisleider verzorg ik samen met een collega reisleider de dagelijkse briefing, overleg met de crew en zijn we er om alle (kleine en grote) problemen op te lossen.

Het is een totaal andere wereld dan het kantoorleven wat ik gewend ben. Erg leuk en leerzaam. Natuurlijk zijn er ook minder leuke momenten. De twijfel slaat dan toe of ik de juiste keuze heb gemaakt. Gelukkig gaat dat moment snel voorbij. Mindere leuke momenten horen er ook bij.

In dit werk voel ik me als een vis in het water. De technieken van IVOR kan ik dagelijks toepassen. Communicatie, leiderschapsstijlen en slecht nieuws gesprekken…mede dankzij de praktijkgerichte opleiding van IVOR kan ik mijn werk goed uitvoeren. Het is fantastisch hoe dankbaar gasten zijn. Echt boze gasten heb ik nog niet gehad. Dat vertaalt zich terug in de reviews, ‘ouderwetse’ papieren enquêtes, cadeautjes en niet vergeten de fooien. Nog geen enkele keer heb ik een slechte beoordeling gehad. Blije gezichten van gasten en ze een onvergetelijke vakantie bezorgen…daar doe ik het allemaal voor. Daarnaast kom ik onderweg op de fiets zulke boeiende mensen tegen waar ik interessante gesprekken mee voer over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al deze mooie dingen doen mij realiseren dat ik niet meer terug wil naar mijn ‘veilige’ kantoorleven. Ook al zit het even tegen.

BBT ben ik enorm dankbaar dat ze vertrouwen in me hebben en me een kans hebben gegeven. Dit eerste seizoen ben ik erg veel ingepland en ze hebben aangegeven dat ze me volgend jaar weer inplannen. Geweldig nieuws en een bevestiging dat ik het kan. Dan ben ik echt trots op mijzelf en het neemt gelijk mijn twijfel weg. Mijn eerste stap in het toerisme is geslaagd. Er zullen nog veel vervolgstappen komen.  IVOR is een belangrijke schakel in mijn nieuwe carrière gebleken.

Veel plezier met de opleiding

Janneke

Noot van het IVOR: Janneke is ANVR gecertificeerd reisleider‹ Terug