Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

VACATURE

zondag, 13 maart 2022

Word jij onze nieuwe reisleider die graag door Europa fietst en vaart?

Hallo, organisatorisch wonder! Houd je van fietsen? En van varen op comfortabele, kleinschalige passagiersschepen? Dan hebben wij een prachtige vacature voor je openstaan: reisleider bij Boat Bike Tours, een unieke reisorganisatie gevestigd in Amsterdam. Wij organiseren fiets-vaarvakanties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Onze gasten zijn afkomstig uit de hele wereld en om ze allemaal een onvergetelijke vakantie te bezorgen, hebben we jou nodig.

Voor al onze reizen geldt: jij organiseert, regelt, fietst en vaart

Samen met onze gasten verblijf je op een van onze comfortabele passagiersschepen. Dit is jullie luxe, varende hotel. Overdag fietsen de gasten (soms met en soms zonder jou) langs mooie routes, die variëren van dertig tot zestig kilometer. Ze komen langs bezienswaardigheden en soms maken ze een uitstapje naar een stad. Uiteraard kun jij over alle delen van de route wel iets interessants vertellen. Je inspireert de gasten en maakt ze nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien en te beleven is.

We hebben twee soorten reizen en jouw rol is bij de ene reis net iets anders dan bij de andere. Onderaan de vacature staat het verschil uitgelegd.

Jij bent een mensen-mens. En een regelaar, een inspirator én een enthousiaste fietser

Onze reisleiders zijn bijzondere mensen, want ze hebben een heel pakket aan talenten en een flinke dosis mensenkennis. Jij past daar prima tussen als je begrijpt wat mensen nodig hebben en het graag voor ze regelt. Als dat niet zo eenvoudig is, raak je niet in paniek, maar blijf je rustig nadenken en vind je uiteindelijk wel een oplossing. Samenwerken met je collega-reisleiders en met de crew van het schip vind je leuk én noodzakelijk voor een goed verloop van de reis. Wellicht ben je ook heel goed in schaken, want een paar stappen vooruitdenken is voor jou een heel natuurlijk proces.

En, omdat het tenslotte fiets-vaarvakanties zijn: je conditie is op peil, dus tientallen kilometers fietsen is voor jouw geen punt. Als je ook het onderstaande lijstje kunt afvinken, ben je nog geschikter voor de functie van reisleider:

  • Je spreekt Engels en Duits en bij voorkeur ook één of meerdere andere talen.
  • Kleine reparaties aan de fiets zijn geen punt voor je.
  • Met fiets- en navigatie-apps red jij je prima en anders zorg je dat je het snel leert.

Heb je ook nog een afgeronde opleiding bij het IVOR, het Instituut voor Opleidingen in de Reiswereld, dan heb je een streepje voor.

Wat bieden wij jou in ruil voor al je inspanning?
Veel van onze reisleiders werken als zelfstandige. Anderen werken op uitzendbasis. De meeste reizen duren 7 dagen en het is helemaal aan jou om te bepalen hoeveel weken je wilt werken. Afhankelijk van je ervaring bieden we een dagvergoeding tussen €135 en €170 bruto. Aan boord heb je een eigen hut, soms klein, maar wel knus en comfortabel.

Wie is je nieuwe werkgever?
Je gaat werken bij Boat Bike Tours, een touroperator op het gebied van fiets-vaarvakanties. Wij ontwikkelen eigen reizen en verkopen reizen van partners. Daarbij ligt de focus vooral op de Duitse markt en de Engelstalige landen buiten Europa (USA, Canada, Australië).

We zijn gevestigd in Amsterdam Noord, maar daar zal jij niet zo vaak zijn. Jij reist rond in Europa, op luxe schepen, met leuke gasten!

Ja, ben je eruit? Word jij onze nieuwe reisleider?
Solliciteer dan direct, door een mail te sturen naar Jossie Verkerk: jossie@boatbiketours.com. We zijn vooral benieuwd naar je motivatie en of je voldoet aan de competenties die we in de vacaturetekst hebben genoemd.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Dan mag je Jossie ook bellen, op 06 – 51 43 74 44. Zij geeft je graag antwoord op al je vragen.

Wacht niet te lang, want Jossie is al druk bezig met de planning voor 2022.

Op onze semi guided reizen ben je vooral regelaar en aanspreekpunt

We hebben tussen 60 en 100 gasten aan boord op de semi guided reizen. Jij bent ook op de fiets onderweg, maar je fietst niet de hele dag met je gasten mee. Je zorgt ervoor dat ze kaarten, gps-tracks en routebriefjes hebben, waarmee ze in principe zelf de weg kunnen vinden. Je staat natuurlijk wel stand-by: als er een probleem is, los jij het op. Ook overleg je dagelijks met de crew, zodat iedere dag soepel verloopt, zonder (al te veel) verrassingen. Bij meer dan 60 gasten kun je de taken overigens verdelen, want met zoveel gasten aan boord, zorgen wij ervoor dat er altijd minimaal één collega-reisleider mee is!

Op onze fully guided reizen fiets je samen met je gasten de mooiste routes

We hebben op onze fully guided reizen tussen 20 en 44 gasten aan boord. Je trekt de hele week met de gasten op; je fietst met ze mee en je bezoekt samen bezienswaardigheden, een museum of een leuk dorpje. Sommige gasten willen misschien liever zelf de route fietsen, zonder de groep, en dat mag natuurlijk ook. Dan zorg je ervoor dat ze daarvoor alle benodigde informatie hebben. Als er meer dan twintig gasten zijn, dan krijg je versterking van een collega-reisleider. Dan kunnen jullie de groep ook in tweeën verdelen en zo beter rekening houden met de wensen van jullie gasten: misschien wil de ene groep een langere route fietsen dan de andere, of wil de ene groep sneller dan de andere.

Boat Bike Tours B.V.
Aambeeldstraat 20
1021 KB Amsterdam
The Netherlands
Tel.: +31 20 723 5400
info@boatbiketours.com
https://boatbiketours.com

Terug