Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

De eerste keer

Gepost op zondag, 2 februari 2020 door IVOR

Ik heb me verheugd en heb uitgekeken naar onze eerste date samen. Hoe zou het zijn? Zou ik op je kunnen vertrouwen? Breng je me naar hemelse hoogtepunten? Krijgen we een dip? Zullen we veel weerstand krijgen nu het nog winter is? Gaan we aan modderen?
Of zoeven we samen rustig door het schitterende Nederland en hebben we geen hinder van wind en regen? Breng je me veilig naar ons overnachtingsadres? En ben je betrouwbaar, stabiel en kan ik op je vertrouwen?
Na de nodige pech met mijn vorige fiets tijdens de fietsvakantie besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe fiets. Geen gedoe meer met remblokjes, kettingen en spaken. Nu zullen er ook fietsers zijn die vinden dat dat erbij hoort bij een fietsvakantie. Ik fiets heel graag en vind het niet erg om af te zien, maar moet wel kunnen vertrouwen op het materiaal.
Waar te beginnen? Er zijn zo ontzettend veel keuzes en mogelijkheden in ‘Nederland – Fietsland’. Het heeft dan ook een tijdje geduurd voordat ik een beslissing kon nemen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij een Nederlands merk; de Santos. En daarmee ben ik van een Fiat 500 overgestapt naar een Land Cruiser. De politie rijdt ook op een Santos en ze hebben inmiddels aangetoond dat de Santos nagenoeg onverwoestbaar is. Een fiets voor de rest van je leven, die ook nog eens omgebouwd kan worden naar een elektrische fiets. Dus ook het fietsplezier op mijn oude dag is daarmee gegarandeerd.

Afgelopen weekend was onze eerste beproeving samen. Fietstassen mee, regenpak aan en verder op de Ronde van Nederland die ik langs het kanaal van Oirschot kon oppikken. Op de Strabrechtse Heide waren stukken afgesloten vanwege de modder. Ha! Uitdaging! Mijn karretje heeft zich goed gehouden en is probleemloos overal doorheen gecruised. Wat een heerlijke stabiele fiets. Aangekomen op ons overnachtingsadres heb ik je moeten achterlaten in een koude schuur. Het liefst had ik je meegenomen naar de kamer! De hotelier zou er niet blij mee zijn geweest. Na een goede nachtrust zijn we de volgende dag veilig huiswaarts gekeerd, met veel regen en tegenwind.
Ik weet dat sommige oud IVOR-cursisten, die fietsreizen begeleiden, ook een Santos hebben. En ik begrijp nu waarom!

Er zijn heel veel fietsvakanties; begeleid én met verplaatsing van bagage. Of je boekt bij een reisorganisatie en zorgt dat alles vooraf is vast gelegd; routes en accommodaties. En dan zijn er de avonturiers die zelf de route uitzoeken en onderweg wel zien waar ze overnachten.
Het is een feit dat het aantal begeleidde fietsvakanties groeit. Zowel fietsreizen naar het buitenland als wel met buitenlanders die naar Nederland komen om te fietsen.
Als jij ook graag fietst en je wilt ook graag fietsvakanties begeleiden, meld je dan aan voor de IVOR opleiding Reisbegeleiding Uitgaand of Inkomend Toerisme en ga deze zomer nog op pad. Fietsvakanties zijn voor alle leeftijden!

Nu de eerste date zo goed is verlopen, smaakt het naar meer! Ik kijk ernaar uit om samen een langere periode op pad te zijn. De romantiek hangt in de lucht! Zou de Romantische Strasse iets voor ons zijn? Is geen berg te hoog voor ons en gaan we dan aansluitend de Alpen over? Of wordt het Frankrijk? Wellicht Spaans Baskenland?
Nu eerst maar eens nagenieten van dit kleine geslaagde avontuur….moe en voldaan

Ingrid
Opleidingsmanager
IVOR Reisbegeleiding

Terug