Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Throwback Time

Gepost op vrijdag, 5 juli 2019 door IVOR

Throwback Time

Met de zomervakantie voor de deur en het einde van het cursusjaar in zicht, is het een goed moment om terug te kijken.

Wat is er weer veel gebeurd! Zo zijn we in het najaar van 2018 begonnen met een nieuwe opleiding “Reisbegeleiding Inkomend Toerisme / Gids”. Inmiddels hebben we deze opleiding al 3 keer gegeven. We kunnen rustig stellen dat deze nieuwe opleiding een goede aanvulling is op de bestaande opleiding “Reisbegeleiding Uitgaand Toerisme”. Hoewel de gemene deler ‘het reizen begeleiden’ is, zijn de opleidingen niet met elkaar te vergelijken.
Zo wordt er bij de ‘Inkomende’ opleiding onder andere meer aandacht besteed aan interculturele communicatie en het meertalig presenteren.  Daarnaast geeft het praktijkexamen een realistisch beeld van de kennis en kunde van de kandidaat. Tijdens het praktijkexamen zijn er al meerdere hilarische momenten geweest; zo haakten nieuwsgierige mensen aan tijdens de stadswandeling, de excursielocatie die onverwachts wél open was en de wekelijkse markt die voor de nodige ‘ruis’ zorgde.
Bij de cursisten die de ‘inkomende’ opleiding volgden, viel vooral de liefde voor ‘kennis delen’ op. De passie én professionaliteit waarmee het praktijkexamen tot op heden is afgelegd is van bijzonder hoog niveau. We kijken nu dan ook vol enthousiasme uit naar de nieuwe groep die vanaf 21 september weer van start gaat in Utrecht én waarvan de eerste aanmeldingen alweer binnen zijn.

In april hebben we voor de eerste keer een certificerings-training in het Engels gegeven voor ervaren reisleiders. Wat een succes!!! Er hadden zich kandidaten aangemeld uit Sevilla, Londen, Zuid- Frankrijk, Italië, en twee Filipijnse expat dames. De internationale dynamiek is kenmerkend voor deze tweedaagse training. Vanwege het succes hebben we besloten deze training opnieuw aan te bieden in oktober (3 en 5) in Utrecht. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Vanzelfsprekend ben je ook van harte welkom als je in Nederland woont en je gecertificeerd reisleider wilt worden.
Certified Tour Manager Training

Tot slot is de nieuwe verdiepingstraining voor ervaren reisleiders “op reis met Opvallend Gedrag” bijzonder goed ontvangen door zowel touroperators als oud IVOR cursisten. Tijdens de training wordt specifiek ingegaan op het herkennen van én omgaan met ‘opvallend gedrag’. Denk aan Dementie en psychische stoornissen, ODD/CD, AD(H)D en Autisme.
Verschillende touroperators hebben deze training al incompany aan hun reisleiders aangeboden en er bestaat ook de mogelijkheid om als ZZP’er deze training te volgen. De eerstvolgende mogelijkheid is op donderdag 31 oktober te Utrecht. Ook voor deze training zijn de eerste aanmeldingen al binnen.
“op reis met Opvallend Gedrag”

Mijn collega’s van het IVOR-team hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat alle cursisten het beste uit zichzelf konden halen en hun leerdoelen te realiseren. Met een mooie 8,8 op ‘klantenvertellen’ lijkt dat gelukt te zijn. Wat een schitterende woorden, complimenten en reviews. “Klanten vertellen”

De afgelopen maanden hebben we dus niet stil gezeten. Met al deze positieve ontwikkelingen kijk ik met een goed gevoel uit naar de welverdiende zomervakantie. Volgende week nog een laatste examen voor de opleiding ‘Uitgaand Toerisme’ en dan heb ik vakantie.
Stil zitten is geen optie; ik ga fietsen in Frankrijk. Fietsen is voor mij de ultieme sport om te ontspannen. Op de fiets doe ik energie op, ontspan ik, relativeer ik, en geniet ik van het buiten zijn. En bovenal doe ik inspiratie op.

Ik dank alle cursisten / deelnemers die de afgelopen maanden een opleiding / training bij het IVOR hebben gevolgd. En ik wens de reisleiders die voor het eerst op pad gaan, héél veel succes en plezier! Wil je je ervaringen delen met toekomstige IVOR cursisten? Dan kan dat op onze “Wall of Fame”.
Wall of Fame

Een fantastische zomer gewenst!! Geniet! Het IVOR team staat in september weer gemotiveerd, geïnspireerd en uitgerust voor je klaar.

Ben jij er dan ook bij? Tot dan!
Ingrid

 

Terug