Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Bestemming België

Gepost op dinsdag, 2 juli 2019 door Renske Buursma

Je hoeft niet ver weg te gaan om avontuur te beleven, mooie dingen te zien of je te verwonderen. Ga maar eens een weekendje weg naar onze zuiderburen en je maakt het allemaal mee.

Het begint met het rijden over de Belgische snelwegen. Avontuur gegarandeerd. Dacht je dat ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld’ ver weg zijn? Nee hoor, zodra je de grens over gaat naar België start het avontuur. Het valt ons Nederlanders op dat er geen richting wordt aangegeven bij het wisselen van rijbaan. Dat er nog vaker dan in ons eigen land te hard wordt gereden, dat er onverwachte manoeuvres plaatsvinden, zodat je auto rijdend met 120 km/u bijna aan gort wordt gereden. Zo kan het gebeuren dat je wordt ingehaald en dat die persoon je vervolgens zo afsnijdt dat als je niet geremd had, je geen motorkap en inhoud meer had gehad. Het zijn vaak Indiase toestanden of zelfs toestanden waar ze in India nog van zouden schrikken. Tot zover het Belgische verkeer: wees gewaarschuwd.

Er zijn ook goede dingen waar wij jaloers op kunnen zijn, zoals de campagne “Bedankt om niets, uit het raam te gooien”. De bermen langs de Vlaamse snelwegen zijn beduidend schoner dan in Nederland. Er ligt amper nog plastic afval en goed voorbeeld doet volgen. Dus chapeau voor Vlaanderen op dit gebied!

Dan zijn er natuurlijk mooie steden om te bezoeken. Antwerpen en Brussel zijn wel bekend bij de gemiddelde toerist. Toen ik nog in Antwerpen woonde hoorde ik op zaterdag vanaf 12 uur de Nederlandse toeristen kakelend door de winkelstraten lopen. Wat zijn wij toch een luidruchtig volkje.

Dan zijn er ook nog prachtige steden zoals Gent met zijn Gentse feesten en terrasjes langs de Leie of Mechelen met de Romboutstoren en de Vismarkt en het Begijnenhof van Kortrijk. Deze pareltjes worden minder frequent bezocht en zijn zeker de moeite waard. Kortrijk heeft alles in de stad perfect bewegwijzerd voor de toerist. Zo kom je vanzelf bij het Begijnenhof en Buda-eiland waar de hipheid van afstraalt. Ik was vorige maand in Ieper om het Flanders Field museum te bezoeken. De “Grote Oorlog” zoals WO I wordt genoemd is bij ons minder bekend. Op school hebben we hier minimaal over gehoord en in dit museum wordt de oorlog perfect uitgelegd. In de nabijheid van Ieper zijn ook diverse begraafplaatsen te bezoeken waar soldaten begraven liggen. En in Diksmuide vind je nog echte loopgraven met een bezoekerscentrum met uitleg. Dat doen onze buren goed. Kortom, je krijgt een weekend in Vlaanderen goed gevuld en je kunt je verwonderen zoals je dat ook in verre oorden doet en dat zonder lange vliegreis. Wat wil een mens nog meer? Voor tips kun je altijd contact met me opnemen via info@diandrareistenregelt.nl.

www.diandrareistenregelt.nl

Diandra Hupkens

 

Terug