Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Dé IVOR Tilburg Toppers; een terugblik:

Gepost op vrijdag, 8 februari 2019 door IVOR

De IVOR Tilburg Toppers (de cursusgroep nov. 2017-feb. 2018)
Feb.  2019.  Onze groep 1 jaar later: Een groepsverslag.

Een jaar geleden op 1 februari 2018, deed onze Tilburgse IVOR-groep examen. Tijd om terug te blikken.

Wij startten de IVOR-opleiding in november 2017 in Tilburg met 11 personen. Een bont gezelschap, jong en oud, vrouwen en mannen, allemaal met verschillende achtergronden en redenen om de IVOR-opleiding te gaan volgen. Er was maar één overeenkomst; we waren allen zeer enthousiast.

Tijdens de opleiding bleek al snel dat er een hele goede klik was tussen de cursisten, wat maakte dat iedereen elke zaterdag weer met zin naar Tilburg reisde, natuurlijk voor de goede IVOR-opleiding maar zeker ook om elkaar weer te zien. Iedereen had veel respect voor elkaar, voor ieders persoonlijkheid en ervaringen (bv een jongere zeer ervaren reisleidster naast een wijn-liefhebbende pensionado).
Dus …zoals in elke groep, had/heeft iedereen verschillende kwaliteiten en interesses. Zoals we nu ook als reisbegeleider ervaren bij onze gasten. Maar juist dit maakte het IVOR-groepsproces zo boeiend, zo humorvol en zo leerzaam.

Onze IVOR-groepsbinding is altijd gebleven en is er nog steeds. Hoe waardevol is dit in een mensenleven.

We zijn nu een jaar verder. Wat kan er veel gebeuren in een jaar en wat hebben we veel geleerd tijdens onze IVOR-opleiding en dat bleek tijdens onze reünie een maand geleden.
Het is tijd om de groepsbalans op te maken:
1 cursist helaas afgehaakt.
1 cursist niet werkzaam in de reisbranche maar wel lid van de groep. De overige 9 cursisten zijn werkzaam in de reiswereld (of ermee bezig) en allen nog steeds zeer enthousiast.
Tijdens onze afgelopen reünie kwamen we tijd te kort, iedereen wilde zijn/haar ervaringen en tips delen. Er waren twee afwezigen die beiden een reis aan het begeleiden waren. De conclusie was/is dat wij als groep onze vleugels al goed uitgeslagen hebben over vele reisorganisaties waar we nu werken of contacten mee hebben gelegd voor het nieuwe seizoen zoals o.a. Estivant, Djoser, Arriveer, SNP, Sawadee, OAD, Bolderman, Stip, Pharos, Fox.

Hoe prachtig is dit groepsresultaat.  Een IVOR- succes verhaal? JA!

De startende verschillen van toen zijn veranderd in een grote overeenkomst! We kijken allemaal blij de REISWERELD in.

Namens de IVOR Tilburg Toppers,
Iedje Heijs

Noot van het IVOR: Iedje Heijs en de overige Tilburg Toppers zijn ANVR gecertificeerd reisleider

Terug