Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Excursies verkopen op Sicilië

Gepost op woensdag, 8 augustus 2018 door Renske Buursma

Excursies verkopen op Sicilië

Al dik 10 jaar werk ik in de Online Marketing. Ik begon mijn carrière bij een grote online reisportal. Een fantastische combinatie vond ik dat: mijn passie voor het reizen en mensen zo goed mogelijk informeren en via het web enthousiast maken voor hun volgende vakantie.

Passie voor reizen & online marketing

Vanuit die passie begon ik enkele jaren geleden mijn website over het Comomeer. Hierop deel ik leuke uitstapjes, informatie over dorpjes, het laatste nieuws en mooie wandelingen. Ook werk ik samen met diverse accommodaties.

Ik merkte echter dat er iets ontbrak. De website is namelijk de nr. 1 website over het Comomeer, en trekt enorm veel bezoekers, maar eigenlijk verdiende ik er zo goed als niets mee. Dat kon beter vond ik.

“ Ik zag mogelijkheden voor mijn eigen website én mijn persoonlijke ontwikkeling”

Vanuit deze gedachte én mijn passie voor het reizen, ben ik op onderzoek gegaan. Ik kwam terecht bij de IVOR-opleiding tot reisleider. Tijdens de opleiding zouden vele facetten behandeld worden, waarmee ik ook mogelijkheden zag voor mijn eigen website én mijn persoonlijke ontwikkeling. En daarnaast zou ik met deze opleiding nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor mijn favoriete vakantieland: Italië!

Focus op leiderschap & excursie verkoop

Tijdens de opleiding heb ik mij vooral gericht op het commerciële onderdeel: verkopen van excursies. Maar ook conflictbeheersing en leiderschap vond ik super interessant. Inmiddels heb ik de opleiding succesvol afgerond en pas ik alle opgedane kennis veelvuldig toe.

Zo ben ik een tweede website gestart over Sicilië en de Etna vulkaan, omdat ik hier een groot deel van mijn tijd woon. Mijn doel? Ik wil dé lokale agent worden van Sicilië voor alle Nederlandse toeristen, maar ook voor touroperators! Op deze site richt ik me én op het delen van informatie én excursie verkoop. Precies dat deel waar ik me tijdens de IVOR-opleiding op gericht heb!

“Mijn doel? Ik wil dé lokale agent worden van Sicilië voor alle Nederlandse toeristen én touroperators!”

Mijn vriend is Italiaan en heeft een eigen bedrijf waarmee hij quad tours op de Etna organiseert. Hij werkt zeer veel samen met touroperators dus ook via zijn bedrijf kan ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens de IVOR-opleiding goed gebruiken. Zo help ik hem af en toe met het uitvoeren van de excursies en met alle boekingen.

Kortom, met de IVOR-opleiding krijg je ook voldoende handvatten om jezelf verder te ontwikkelen. En pas je de kennis niet direct toe in het begeleiden van reizen, dan kun je deze kennis toepassen in je huidige werk. Wie weet ga ik ooit nog reizen begeleiden nu ik het diploma van reisleider heb… maar eerst focus ik op mijn 2 websites!

Arrivederci!

Anniek Bakker

Noot van het IVOR: Anniek is ANVR gecertificeerd reisleider

Terug