Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

DE STUDIEREIS

Gepost op woensdag, 28 maart 2018 door Renske Buursma

Ik heb écht het leukste beroep van de hele wereld!
Enerzijds omdat ik mag werken met enthousiaste en gemotiveerde cursisten die (vaak) op een keerpunt staan in hun leven en waarbij ik dan mijn kennis, ervaringen en netwerk op een constructieve manier mag en kan delen.
Anderzijds omdat ik écht de leukste collega’s heb. Ik zie mijn collega’s niet vaak, omdat onze werkplekken nu eenmaal ver uiteen liggen. Maar het (bijna dagelijkse) contact is intensief, oprecht, met humor, en leerzaam. Ik zeg tegen de cursisten wel eens gekscherend dat ze na de IVOR opleiding er een nieuwe familie bijkrijgen; #happyIVORfamily.
Onlangs is het IVOR team uitgebreid met 2 nieuwe collega’s. Maar daarover, in een ander bericht, meer.
En tot slot omdat ik in de reiswereld mag werken en het reizen me blij maakt! Opleiden, investeren in persoonlijke ontwikkeling, nieuwe bestemmingen, andere culturen, dat geeft altijd een goed gevoel. Wat is er nu mooier dan persoonlijke groei en dat gerelateerd aan het toerisme!

Als opleidingsmanager bij het IVOR is het noodzakelijk dat ik mijn vakkennis paraat en up-to-date houd. Er wordt immers van mij verwacht dat ik ‘onze’ cursisten kan voorzien van tips en tops, kan meedenken met hun toekomstplannen en ze kan begeleiden naar een passende baan in de reiswereld als reisbegeleider. Natuurlijk moet je dan op de hoogte zijn van ontwikkelingen, trends, (nieuwe) touroperators, nieuwe reizen en bestemmingen. Een groot deel van deze informatie is via internet te lezen middels de vele nieuwsbrieven die dagelijks in mijn mailbox verschijnen. Ik lees de vakbladen waarop het IVOR geabonneerd is, woon het jaarlijkse ANVR congres bij en koester mijn netwerk. Je zou zeggen dat je daar een eind mee komt, en voor een deel is dat ook waar.

In de reisbranche zijn de studiereizen niet voor niets een belangrijk onderdeel om de noodzakelijke kennis te vergaren. Tijdens een studiereis is het ook hard werken, indrukken opdoen, contacten leggen, soms met een jetlag en soms met de gezelligheid van de vorige avond nog in het lijf. Tijdens de studiereis verbleken de “nine to five” kantooruren. Maar tijdens een studiereis is er gelukkig ook altijd ruimte voor ontspanning en de zintuigen te prikkelen. Eigenlijk best een mooie combinatie.

Door het lezen van de vakbladen komen er steeds nieuwe bestemmingen in mijn ‘bucketlist’. Maar Japan staat al jaren, met stip, bovenaan deze lijst. Japan in de bloesemtijd!
Vorig jaar kwam er een gigantisch mooi aanbod voorbij voor een ticket naar Tokio. En dat heb ik geboekt!
De afgelopen maanden ben ik, samen met mijn collega’s, druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe IVOR opleiding. Daarover volgt later meer info. Door de drukte die deze nieuwe opleiding met zich mee bracht, schoof het besef van de reis naar Japan naar de achtergrond. Maar nu ben ik dan toch eindelijk aan het aftellen!
Nu deze blog online staat en jij deze blog leest; ben ik mijn koffer aan het pakken.

Japan here I come! En oh ja! De laptop gaat mee, want het is en blijft werken

Ingrid van Tilbeurgh
Opleidingsmanager IVOR

 

Terug