Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

NETWERKEN

Gepost op zaterdag, 11 november 2017 door Renske Buursma

Netwerken

Ik was laatst uitgenodigd, samen met een aantal oud IVOR-cursisten, bij een meeting van IATM International Association of Tour Managers. Het was de jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse en Belgische divisie.

Omdat het IVOR recent associatie member is geworden van IATM was deze dag een prima gelegenheid om nader kennis te maken met de leden van IATM Nederland en IATM België. Deze club is rijk vertegenwoordigd met reisleiders en gidsen die hun sporen hebben verdiend in het begeleiden van reizen op internationaal niveau.

Tijdens de meet and greet in The Eye in Amsterdam bleek al snel dat de IVOR-cursisten, die uit verschillende lesgroepen kwamen, hun reisleider-ervaringen uitwisselden.

Na de heerlijke lunch was er een stadswandeling. Ondanks dat het weer niet heel erg meewerkte, was het heerlijk om buiten te zijn en door de zeer ervaren reisleider Marjan, rondgeleid te worden. Ik ben in straatjes geweest en heb verhalen gehoord, die allemaal nieuw waren voor me.

Na de stadswandeling was er een bijeenkomst in het stadhuis i.v.m. het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente Amsterdam en het bannen van touringcars uit de binnenstad vanaf 2018. Zeer verhelderend, goed uiteengezet en alles goed terug te vinden op het internet.

Na zo’n informatieve dag is een koud pilsje meer dan welkom. In Café Amstelhoeck, was een uitstekende ruimte gereserveerd en werd de borrel aangeboden door IATM NL en BE. Tijdens de borrel werden de tongen al snel losser en bleek al snel dat er heel veel contacten, ervaringen en wegen elkaar kruisten. Heel bijzonder te horen wie contact had met wie en die weer met weer iemand anders en hoe telefoonnummers en e-mailadressen werden uitgewisseld. Ze zeggen weleens dat de beste zaken in de kroeg worden gedaan. Na deze bijeenkomst ben ik daar ook van overtuigd.

Bij het afscheid zei een oud IVOR-cursist hoe leuk hij deze bijeenkomst had gevonden en of het een idee is om een IVOR-reünie te houden. Het overviel me een beetje, maar terug in de trein en de dag overpeinzende realiseerde ik me dat na 28 jaar IVOR er zo ontzettend veel IVOR-cursisten hun eigen ervaringen en netwerken hebben opgebouwd, dat het IVOR-netwerk wellicht groter en sterker is dan ik ooit had gedacht. En ja, waarom daar dan geen gebruik van maken…….

Een IVOR-reünie? Zou dat wat zijn?

Ingrid van Tilbeurgh
Opleidingsmanager IVOR

Terug