Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

IVOR; De wereld binnen handbereik

Gepost op vrijdag, 24 november 2017 door IVOR

IVOR: De wereld binnen handbereik

DEEL 1
Op 14 Februari 2017 heb ik het IVOR-examen succesvol afgerond, een mooier verjaardagscadeau kun je toch niet wensen!

Sinds april staat de teller op 6 reizen, in 6 verschillende landen met 3 verschillende doelgroepen. Door de goede contacten van IVOR in de reiswereld zijn er vele mogelijkheden. Mijn eerste reis was de meest spannende:

Om 07.00 uur ’s ochtends werd ik verwacht in Nunspeet bij Arriveer reizen, om strak in pak 45 senioren van gemiddeld 78 jaar te begeleiden. Een schitterende reis van 8 dagen naar de Italiaanse rivièra per touringcar. Het blijft een bijzondere doelgroep. Deze doelgroep is fysiek vaak niet fit genoeg voor een ‘gewone’ rondreis en te vitaal voor écht aangepast reizen.
Na een lange reis slaat de vermoeid toe, niks is goed, sommigen willen zelfs naar huis. Het vak van reisleider blijft uitdagend, gelukkig hebben we tijdens de opleiding veel geoefend J. De rollenspelen staan nog scherp op mijn netvlies. Het is echter ook een erg dankbare doelgroep, wat je merkt door alle blije en dankbare gezichten als ze genieten van de mooie indrukken en de aandacht van hun reisleider. Nu ik 4 keer op pad ben geweest, heb ik zelfs fanmail, kaartjes en cadeautjes gekregen en vragen ze met welke reis ze weer met mij meekunnen. Eind maart ga ik weer op pad voor een 6-daagse rondreis richting Normandië en vervolgens staat er een schitterende rondreis gepland richting Tsjechië. Dat wordt weer genieten!

Deel 2
Eenoudergezinnen en singles begeleiden voor One2gether Travel is toch net even wat anders dan met senioren op pad gaan.
De laatste zaterdag van juli is het dan zover, ik stap in de auto richting de Ardennen om 8 dagen lang een actieve eenouder vakantie te begeleiden op een prachtig gelegen camping in Comblain-au-Pont in België. Ik ben aanspreekpunt voor 17 alleenstaande ouders met kinderen. Actievelingen die genieten van de verschillende outdoor activiteiten, van tokkelen in de steengroeve Carriënta tot outdoor steppen. Terwijl hun kinderen genieten van de spelletjes rond het zwembad, is het mijn taak om te zorgen dat alles soepel verloopt. Het liefste ga ik natuurlijk met de ouders mee om foto’s te maken en zelf te genieten! Dat hiervoor de tijd weleens ontbreekt, hoort bij het vak van reisleider.

Deel 3
De volgende reis brengt mij naar Griekenland, naar het plaatsje Ammoudia, dit ligt op het vaste land van Griekenland ter hoogte van Corfu. Een paar dagen voordat mijn groep van 8 singles arriveert, geniet ik alvast van de prachtige omgeving en het heerlijke weer. Zaterdag 7 oktober haal ik zelf mijn gasten van de luchthaven en breng ze naar ons hotel. Het zijn de laatste 11 dagen van het seizoen, dit betekent helaas dat er al veel gesloten is. Dit maakt het ook leuk, omdat je zelf op pad gaat om te kijken wat voor mogelijkheden er nog wel zijn. Iedere dag zijn er excursiemogelijkheden, echter omdat de groep zo klein is en er toch een minimumaantal nodig is, trekken ze ook hun eigen plan. Lekker naar het strand, wandelen of ik breng ze naar het toeristisch havenstadje Parga (20 min. rijden). Het zijn en blijven singles en de behoefte aan sturing is toch een stuk minder, sommige zou je zelfs solisten kunnen noemen. Bijsturing daarentegen blijft nodig. Iemand apart nemen en aanspreken op gedrag om zo een beter groepsgevoel te creëren bleek nodig. Ook dat leer je tijdens de IVOR-opleiding

Nu even lekker thuis en netwerken om weer veel op reis te kunnen. Het lidmaatschap van de IATM, waarvan IVOR associate member is, brengt vele voordelen met zich mee. Als lid zit je dichtbij het vuur, wat meer mogelijkheden biedt voor inkomend toerisme en ZZP’ers. De IATM-netwerkbijeenkomst op 10 november in Amsterdam was een geslaagde dag!

De eerstvolgende reis is een 10-daagse Wintersportvakantie met singles naar het Zwitserse plaatsje Haute Nendaz.

WORDT VERVOLGD

Roelf Maarsingh

ANVR Tour Manager

Member of IATM (International Association of Tour Managers)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug