Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

DE CITY TRIP

Gepost op donderdag, 5 oktober 2017 door IVOR

DE CITY TRIP

Onlangs ben ik naar Lissabon geweest. Ik had daar al veel over gehoord, maar was er nog nooit geweest. Nu de gelegenheid zich voordeed, heb ik daar gebruik van gemaakt. Wat een geweldige stad! Ik heb genoten. Van de mensen, de cultuur, de architectuur, het eten, de fado, de mozaïken, het trammetje en het zonnetje. Natuurlijk is het onmogelijk om alles in een paar dagen te zien. Maar ik heb wel een hele goede indruk gekregen van deze bruisende stad.

Naast de bekende zomer- en/of wintervakantie is het heerlijk om af en toe een paar dagen op pad te gaan. Een stedentrip is daar bijzonder geschikt voor. Als je dan weer thuis bent, lijkt het vaak of je heel lang bent weg geweest. Hoe kan dat toch? Ik heb in ieder geval heel veel indrukken opgedaan en de batterij is weer opgeladen.

Om een stad te ontdekken kun je dat het beste lopend of fietsend doen. Of je kunt kiezen voor het comfort van de hop-on hop-off bus. Nu is Lissabon niet echt geschikt om te fietsen en zijn de kleine, smalle, steile straatjes juist heerlijk om te wandelen. Om iedere hoek vind je een verrassing; een leuk winkeltje, een bijzonder restaurant met de bekende bacalhau op de menukaart, of een adembenemend uitzicht.

Veel touroperators bieden Lissabon aan; hetzij als onderdeel van een begeleide rondreis, of als city trip. En dat is begrijpelijk, er is zoveel te doen en te zien, wat een fantastische bestemming! Ik begrijp dat ik Porto ook absoluut moet bezoeken, en dat ga ik zeker doen!

Maar eerst zal mijn volgende city trip naar Sevilla gaan alwaar het ANVR congres in november zal plaatsvinden. Ik kijk ernaar uit om met 230 vakgenoten het thema ‘vernieuwen of verdwijnen’ invulling te geven. Vanzelfsprekend zal er dan weer een blog verschijnen over dit congres.

Ingrid van Tilbeurgh, opleidingsmanager IVOR

 

Terug