Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Houd de buschauffeur te vriend!

Gepost op maandag, 3 juli 2017 door Monique Verveen

Hoi allemaal,

ik ben Monique, reisleider, en toer rond in Toscane en ook Rome.
In de winter bivakkeer ik in Nederland of Oostenrijk en in de zomer hier dus, waar ik aan het werk ben op een grote camping die dagtours verzorgt.
Geweldig en leuk, alles loopt op rolletjes, maar soms kom je in situaties waarbij je wat zeilen moet bijzetten.
Belangrijk is goed contact te hebben met je chauffeur; ik ben inmiddels vrienden (zelfs ook op facebook) met half chaufferend Italië 😉 Ik weet van hun kinderen, honden, de schoonmoeders enz. Ik neem een Pinocchio mee voor ze uit Pisa, om aan hun spiegel te hangen en zelfs stroopwafels uit Nederland enz. Hoe belangrijk is die goede band?

Afgelopen week was ik weer in zo’n prachtige stad in Toscane met een groep. Ze hadden daar vrije tijd, maar opeens word ik gebeld door een gast (ze hebben standaard mijn tel. nr.) dat hun portefeuille vrijwel zeker is gestolen. Of…….. hij is uit hun tas gevallen in de bus…. Waarop ik dus meteen naar hen ben toegegaan, onderwijl bellend met de chauffeur die op ons wachtte op een ‘checkpoint’ (waar toeristenbussen kunnen parkeren) om hem te vragen de bus te controleren voordat ik aangifte zou gaan doen met mijn gasten.
Ik krijg een paniekerige chauffeur aan de telefoon vanuit een bar: hij kan niet terug naar de bus want er staat politie!!!!! Nou maakte die politie mij op dat moment helemaal niets uit; ik wil weten of die portemonnee in de bus ligt of niet. Maar ja, we zijn in Italië.
Dus ik vraag vriendelijk aan de chauffeur of hij toch kan gaan kijken in de bus…..Onmogelijk, als er iets niet in orde zou zijn (rijtijden?) dan zou zijn rijbewijs worden afgenomen!

Mijn gasten, die ik inmiddels had bereikt snapten er niets van en ik vertelde maar dat de chauffeur ver weg zat en hijgend van het rennen aan de telefoon hing… op weg naar de bus…..een leugentje om bestwil….
Tja, en dan moet je een beslissing nemen; óf op tijd je gasten hun bankpassen laten blokkeren en zo erger leed voorkomen óf de chauffeur toch dwingen naar de bus te gaan…..
Ik heb de chauffeur naar zijn bus gepraat, hij is weggescheurd van die parkeerplaats vol politie, en heeft de bus doorzocht en zowaar een portemonnee gevonden! Eind goed al goed.

Met de gasten ben ik daarna een ‘spritz’ gaan drinken tegen de stress en voor de chauffeur een ijsje meegenomen.
Zo zie ja maar dat onze vriendschapsband zò sterk is dat hij zijn rijbewijs op het spel zette 😉 En da’s wel een ijsje waard…..

A presto!
Monique

Terug