Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN IVOR EN LEER-WERKLOKET MIDDENBRABANT

vrijdag, 31 maart 2017

Na 12 jaar werken werd ik werkloos en ontving ik een WW uitkering. Solliciteren dus en dat was voor iemand boven de 60 jaar een moeilijke tijd. Afwijzing na afwijzing, terwijl ik toch 2 HBO diploma’s heb. Maar ik houd niet van stilzitten. Ik kon mijn WW uitkering enkele maanden stilzetten en heb een sociaal-cultureel project in West-Afrika kunnen opzetten en uitvoeren. Na terugkomst was het weer solliciteren, helaas zonder resultaat.

In november 2016 besloot ik de IVOR opleiding tot reisbegeleider te gaan volgen, na een tip van een collega uit de amateurkunst-wereld, die ook boven de 60 was en de IVOR opleiding met plezier had gevolgd en … werk had gevonden in de reiswereld! Deze opleiding leek me helemaal een kolfje naar mijn hand. Ik heb immers uitgebreide reiservaring, spreek vele talen en heb ervaring in het aansturen van groepen. Ik ben er dan ook helemaal voor gegaan en heb de opleiding zelf voorgeschoten, in de hoop dat IVOR nog een goed woordje voor mij kon doen bij het Leer en Werkloket van het UWV, waar het IVOR contact mee heeft.

Deze opleiding was een schot in de roos. Ik werd niet alleen geschoold in alle ins en outs van de reiswereld en het beroep van reisbegeleider, maar ook uitgedaagd als persoon om te leren omgaan met allerlei soorten mensen in allerlei soorten situaties. Met name op het gebied van communicatie bood de opleiding een grote uitdaging. Kundig en op een respectvolle en aangename manier werden we geconfronteerd met het fenomeen dat je als mens in de loop van je leven een ’gekleurde bril’ ontwikkelt en je vanuit eigen perceptie reageert. IVOR heeft mij geleerd die bril af te zetten, waardoor vele situaties totaal anders uitpakken, puur omdat ik er anders tegenaan kijk.

Ik kan nu zeggen dat deze opleiding eigenlijk als training bij ieders algemene ontwikkeling zou moeten horen. Elke werkzoekende heeft hier iets aan, want je leert ook weerbaar te reageren op negatieve reacties van anderen, iets wat bij solliciteren en communiceren met werkgevers van groot belang is. Ja, aspecten van deze opleiding zouden in de trainingen van het UWV opgenomen moeten worden!

Nog steeds heb ik geen baan, maar ik word goed begeleid door het IVOR, ik krijg vacatures aangeboden én krijg nu wel positieve reacties op mijn sollicitatiebrieven en, voor het eerst, ook uitnodigingen voor de sollicitatiegesprekken. Ik sta met meer zelfverzekerdheid in het proces en dat is niet alleen erg prettig, maar biedt ook een stevig fundament voor de toekomst.

Na het afsluiten van de opleiding met een diploma in februari 2017, bleek ook nog eens dat het Leer Werkloket van het UWV uiteindelijk mijn hele studie vergoed heeft. Hoe geweldig!

Met vriendelijke groet van een dankbare werkzoekende,

Margot Vossen

WOON JIJ OOK IN MIDDENBRABANT EN ONTVANG JE EEN WW UITKERING VAN HET UWV OF WORD JE OP KORTE TERMIJN WERKLOOS? DAN BESTAAT DE MOGELIJKHEID DAT DE IVOR OPLEIDING REISBEGELEIDING VERGOED WORDT DOOR HET LEER-WERKLOKET MIDDENBRABANT

LET OP! UITLSUITEND ALS JE WOONT IN MIDDENBRABANT!!

VOOR MEER INFO 013-580 13 12 VRAAG NAAR INGRID

Terug