Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Touringcars en de (on)mogelijkheden

Gepost op donderdag, 28 juli 2016 door Monique Verveen

Touringcars en de (on)mogelijkheden

 

Inmiddels een paar maanden verder in Italië wil ik graag een petitie opstarten. Ik wil namelijk wereldwijd in geen enkele touringcar nog een toilet, want die mag toch nooit gebruikt worden.

Én ik wil in iedere touringcar 1 stoel omgedraaid, voorin, naar de passagiers toe, waar ik als tour-leader op mag zitten tijdens de reis, met een microfoon die ALTIJD werkt binnen handbereik.

Ik ga een pagina openen om handtekeningen te verzamelen. Misschien sta ik alleen of misschien begrijpen andere reisbegeleiders waar ik over praat en zetten graag hun handtekening.

Reisleider van dagtours is iets aparts. Bij IVOR leerde ik het situationeel leiderschap wat volledig klopt maar….. ik krijg ’s morgens vroeg 55 gasten in de bus en word geacht daar een homogene groep van te maken, en snel ook want anders is de dag voorbij. Niks snuffelen en ruiken aan elkaar; meteen vol erin en hoe doe je dat?? Interactie!!!!!!!!!!!!!!!! Maar hoe kan je dat doen met je rug naar iedereen toe? Vandaar die omgedraaide stoel.

Mensen betrekken bij je verhaal, vragen stellen en dan ook daadwerkelijk zien of er iemand reageert: “wie is er wel al eens in Rome geweest????????” Complete stilte. Maar als ik achterom kijk er een stuk of 7 handen omhoog gaan. Toch leuk om te weten!

Verder wil ik graag een regel die het de gasten verbiedt om ijsjes te kopen vanaf 3 minuten voordat de bus vertrekt om te voorkomen dat de buschauffeur in alle staten raakt.

En als we dan toch bezig zijn:

*Plassen doen we altijd als ik zeg dat er gelegenheid is tot sanitaire stop! Niet 10 minuten na de toiletpauze en we net weer op pad zijn.

*Gidsen moeten ten alle tijden op tijd op de afgesproken tijd op de afgesproken plek zijn, of ze nou bij de kapper zitten nog of een dubbele boeking hebben.

*Iedere dagtour-leider moet gratis internet krijgen om google-vertalen te kunnen gebruiken bij gasten die geen andere taal spreken behalve Roemeens, Russisch, Pools of een andere taal die ik niet spreek.

*Iedere buschauffeur moet zijn bus kennen dus een video kunnen opstarten of een microfoon weer laten werken.

*De buschauffeurs mogen alleen nog handsfree bellen tijdens het rijden dat scheelt mij een hoop ruzie.

*Voldoende headphones: Als er staat 47 headphone’s dan bedoel ik ook 47! en geen 42…….

Voor de rest gaat alles prima 🙂

Collega reisleiders: Wie nog aanvullingen heeft; ik hoor het graag en ik neem het graag op in mijn petitie 😉

Terug